Seniūnaitė V. Šyvytė tęs tėčio pradėtus darbus

Šiandien, spalio 28 dieną, Balčiuose susirinkę žmonės vieningai pritarė ir balsavo už naują kandidatę į Balčių seniūnaitijos seniūnaičio pareigas – Vaidą Šyvytę. Kauno Aleksandro Stulginskio universitete Miškininkystės mokslus kremtanti jauna mergina ryžosi tęsti jos tėčio, buvusio Balčių seniūnaitijos seniūnaičio a. a. Alvydo Šyvio, pradėtus darbus.

Apie naujai išrinktą Balčių seniūnaitijos seniūnaitę Vaidą Šyvytę portalą udiena.lt informavo Tauragnų seniūnijos seniūnas Alvydas Danauskas. Jo teigimu, Balčių seniūnaitija – mažiausia visoje seniūnijoje, o pretendentų į šį postą neatsirado nė vieno. „Vaida veikli ir iniciatyvi. Kartu dirbo su savo tėčiu. Neabejoju tuo, kad ji tvirtai žengs į priekį ir nebus sunku viskuo pasirūpinti”, – gerų žodžių naujai seniūnaitei negailėjo A. Danauskas.
Vaida Šyvytė – jauniausia seniūnaitė visoje Tauragnų seniūnijoje. Šiuo metu ji studijuoja, tačiau dažniau būna ne Kaune, o gimtajame Balčių kaime, mat būsima miškininkė šiuo metu dar dirba Balčių girininkijoje.
Paklausta, kodėl pasirinko šias pareigas, už kurias reikia dirbti neatlygintinai, Vaida sakė jautusi pareigą ir tuo nė neabejojusi bei iškart po pasiūlymo sutikusi. „Jaučiu pareigą tęsti tėčio pradėtus darbus. Mūsų kaime belikę mažai žmonių, tad norinčių tapti seniūnaičiais nebūtų atsiradę nė vieno. Sesės studijuoja ir gyvena Vilniuje, tad atvyksta rečiau, o aš namuose būnu dažnai”, – sakė Vaida. Ji prisipažino, kad šiuo metu naujose pareigose reikia apsiprasti, susidėlioti būsimus darbus ir mintis.

Nuotr. iš V. Šyvytės asm. albumo

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas