Lankant artimųjų kapus, policija ragina nepamiršti pasirūpinti saugumu

Artėjant visų Šventųjų ir mirusiųjų atminimo (Vėlinių) dienai, Utenos apskrities policijos pareigūnai apskrities miestuose ir rajonuose organizuos sustiprintą patruliavimą prie kapinių, taip pat kitose žmonių susibūrimo vietose.

Policija pastebi, kad kasmet šiomis dienomis padaugėja vagysčių iš automobilių, ypač iš paliktų šalia kapinių esančiose aikštelėse. Dažnai žmonės, atvažiavę tvarkyti artimųjų kapų, automobilius palieka atokesnėse, neapšviestose aikštėse, sudarydami ilgapirščiams palankias sąlygas vogti iš transporto priemonių. Pareigūnai primena, kad žmonės, palikdami automobilį nors ir trumpam, visada patikrintų, ar įjungta, ar patikimai veikia apsaugos sistema. Niekada nepalikite atrakintų automobilio durų, atidarytų langų, stoglangių bei matomoje vietoje rankinių, mobiliųjų telefonų, dokumentų ar kitų vertingų daiktų. Taip pat policija prašo pastebėjus prie kapinių, automobilių stovėjimo aikštelėse ar netoli jų įtartinus asmenis, įsidėmėti jų išvaizdą, užsirašyti įtarimą keliančių automobilių valstybinius numerius ir nedelsiant apie tai pranešti policijai bendruoju pagalbos telefonu 112.
Tokiomis intensyvaus gyventojų judėjimo dienomis, visada yra tikimybė, kad gali būti apvogti ilgesniam laikui be priežiūros palikti gyvenamieji namai, butai. Todėl gyventojai, ilgesniam laikui išvykdami iš namų, turėtų nepamiršti pasirūpinti savo turto saugumu, įjungti apsaugos sistemos priemones. Jei bute neįrengta signalizacija, tiesiog paprašykite kaimyno prižiūrėti savo būstą.
Dėl didelio kapinių lankytojų srauto ir intensyvaus eismo vairuotojų policija prašo būti itin atidžiais, kantriais ir pakančiais vieni kitiems. Svarbiausia, vairuotojams važiuoti saugiu greičiu, praleisti pėsčiuosius, vykdyti kelio ženklų reikalavimus, segėti saugos diržus. Gyventojai turėtų atminti elementarias taisykles – išlipus iš automobilio tamsiu paros metu, apsirengti šviesą atspindinčią liemenę, o einant keliu – prisisegti atšvaitą ar pasišviesti kelią žibintuvėliu.

Utenos AVPK inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas