Kyla viešojo transporto kainos

Rugpjūčio mėnesio posėdyje Utenos rajono savivaldybės taryba pritarė UAB „Utenos autobusų parkas” keleivių vežimo reguliariais reisais vietinio susisiekimo autobusų maršrutais kainų ir tarifų pakėlimui.

Nuo rugsėjo 15 d. vienkartinio važiavimo kaina miesto maršrutiniais autobusais keičiama iš 0,58 Eur į 0,60 Eur, vienkartinio važiavimo kaina miesto maršrutiniais autobusais taikant 50 procentų bilieto kainos nuolaidą – iš 0,29 Eur į 0,30 Eur. Terminuotų (mėnesinių) vardinių miesto bilietų kaina važiuoti visomis savaitės dienomis keičiama iš 14,48 Eur į 14,50 Eur, važiuoti darbo dienomis – iš 11,58 Eur į 11,60 Eur, važiuoti visomis savaitės dienomis taikant 50 procentų bilieto kainos nuolaidą – iš 7,24 Eur į 7,25 Eur. Vieno kilometro kaina priemiesčio maršrutuose nesikeičia.
Prieš balsavimą Taryboje kainų kilimu stebėjosi liberalų sąjūdžio atstovas Darius Pakajavas, atkreipdamas dėmesį, kad kuras pastaruoju metu yra gerokai atpigęs. Konservatorius Edmundas Pupinis tvirtino, kad ne visuomet didesnės kainos užtikrina didesnį lėšų surinkimą. Posėdyje dalyvavęs įmonės vadovas Virginijus Treinys aiškino, kad siekiama atstatyti teisingumą, mat dar neseniai kuro kainos buvo labai aukštos, o įvedus Lietuvoje eurą viešojo transtorto kainos Utenoje nekilo… Liberalsąjūdietis Marijus Kaukėnas piktinosi, kad V. Treinys esą daro gėdą į posėdį atėjęs be finansinių apskaičiavimų. Tačiau oponuojančių kolegų pasipiktinimas neįtikino valdančiosios daugumos – nuo šiol už keliones autobusais teks pakloti daugiau.

udiena.lt inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas