Buvusio banko „Snoras“ pastato atgimimas: čia kuriasi kavinės, bankas, įmonės…

Jau prieš kelis metus po banko „Snoras“ griūties buvo svarstoma, kam atiteks didžiulis stiklinis statinys, esantis Utenos miesto centre bei priklausęs bankrutavusiam bankui „Snorui“. Ilgą laiką jis stovėjo be šeimininkų – stiklo ir aliuminio konstrukcijos buvo aptvertos tvora, tačiau vietomis ji jau buvo pradėjusi griūti, o piktavaliai, patekę į uždarą teritoriją, daužė stiklus ar niokojo šį niekam nepriklausantį turtą. Šis 2,5 tūkst. kv. metrų ploto statinys gąsdino uteniškius, o valdžiai buvo didelis galvos skausmas.

 

Daugiau nei prieš metus šį pačiame miesto centre esantį pastatą įsigijo bendrovė „Lukneta“. Kaip portalui udiena.lt teigė UAB „Lukneta“ vadybininkė Živilė Žygienė, tais pačiais metais įsigijus pastatą prasidėjo rekonstrukcijos darbai ir nuomininkų paieškos. „Būklė buvo labai prasta. Kai jį įsigijome, „Snoras“ ir jį stačiusi įmonė buvo bankrutavę, tad iš naujo teko įvertinti jo būklę. Išlindo daug nenumatytų darbų fasadui tvarkyti, todėl teko šiltinti naujai“, – sakė Ž. Žygienė, pasidžiaugusi, kad dar neįrengtą pastatą sėkmingai pavyko išnuomoti daugeliui įmonių.
Pats didžiausias šio pastato nuomininkas, įsikursiantis I aukšte – „SEB Vilniaus bankas“, o šalia jo duris atvers ir išskirtinės kavos mėgėjus trauks „Vero Cafe“ bei kavinė–kokteilių baras.
Antrajame aukšte karaliaus prekybininkai: čia patalpos nuomojamos batų ir drabužių parduotuvėms, knygynui „Vaga”, grožio salonui bei daugeliui kitų įmonių.
Trečiajame aukšte kuriasi konsultacijų kompanija UAB „SDG“ Utenos skyrius, antstolis ir matininkas. Tačiau šiame aukšte yra laisvų nuomojamų patalpų. Knygynas „Vaga“ jau veikia, tačiau, pasak Ž. Žygienės, iki rugpjūčio vidurio turėtų įsikurti ir kitos įmonės.
UAB SDG Utenos skyriaus direktorė Gražina Adomonienė pasidžiaugė, kad iš Pramonės mikrorajono išsikėlusiai ir naujose patalpose miesto centre besikuriančiai įmonei bus patogiau aptarnauti klientus, taip pat turės naują ir modernią Mokymo klasę.

Autorės nuotr.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas