Ilgai nedirbantiems žmonėms – naujos galimybės įsitvirtinti darbo rinkoje

„Beveik 4 tūkstančiai – tiek bedarbių jau pasinaudojo ilgai iškritusiems iš darbo rinkos skirtu projektu „Ilgalaikių bedarbių įdarbinimo rėmimas”. Šiuo metu daugiau kaip 31 proc. visų Lietuvos darbo biržos registre esančių bedarbių yra ilgalaikiai. Skatinant jų integraciją nuo praėjusių metų rugpjūčio įgyvendinamas ESF lėšomis finansuojamas projektas „Ilgalaikių bedarbių įdarbinimo rėmimas”. Apie tai informavo Lietuvos darbo birža.

Gausiausia projekto priemonė – įdarbinimas subsidijuojant – padeda bedarbiams įveikti priežastis, kurios trukdo įsidarbinti ir konkuruoti darbo rinkoje. Darbdaviai, savo įmonėse įdarbindami papildomai darbo rinkoje remiamus bedarbius, ne tik suranda trūkstamų darbuotojų, bet ir už kiekvieną įdarbintą asmenį numatytą laikotarpį gauna finansinę valstybės paramą – mokamos subsidijos darbo užmokesčiui ir iš dalies kompensuojamos valstybinio privalomojo socialinio draudimo įmokos.

Nuo projekto pradžios šią priemonę įgyvendino per 1,3 tūkst. šalies darbdavių, o įdarbinimas buvo remiamas 1,7 tūkst. darbo biržos siustų ekonomiškai neaktyvių žmonių. Daugiausiai bendradarbiavo įmonės, užsiimančios administracine ir aptarnavimo veikla, apdirbamąja gamyba, didmenine ir mažmenine prekyba, žemės ūkio, miškininkystės ir žuvininkystės bei statybos veiklomis.

Taip pat projekte dalyvaujantiems ilgalaikiams bedarbiams sudarytos galimybės įgyti ar tobulinti kvalifikaciją, įgyti kompetencijų, trūkstamų darbo įgūdžių tiesiogiai darbo vietoje.

Ilgalaikiai bedarbiai – darbo ieškantys žmonės iki 25 metų, kurių nedarbo trukmė viršija 6 mėnesius, ir asmenys nuo 25 metų, kurių nedarbo trukmė viršija 12 mėnesių, skaičiuojant nuo įsiregistravimo teritorinėje darbo biržoje dienos. 2015 m. gegužės mėn. šalies teritorinėse darbo biržose buvo registruota 48,2 tūkst. ilgalaikių bedarbių – 8,9 proc. mažiau nei metų pradžioje.

Lietuvos darbo biržos duomenų registre gegužės 1 d. visoje šalyje buvo 155,6 tūkst. bedarbių.

Lietuvos darbo biržos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas