Gyventojai atpigusias dujas galės pirkti ilgiau

„Lietuvos dujų tiekimas” vieneriems metams pratęs laikotarpį, kurio metu gyventojai gamtines dujas galėtų įsigyti už sumažintą kainą. Gamtinių dujų tarifai dėl importo kainos mažėjimo ir nuolaidos pritaikymo gyventojams vidutiniškai penktadaliu buvo sumažinti praėjusių metų vasarą.

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK) penktadienį pritarė bendrovės siūlymui vieneriems metams, iki 2017 m. pirmojo pusmečio pabaigos, pratęsti terminą, kurio metu gyventojams būtų mažinama gamtinių dujų kaina panaudojant 11,75 mln. eurų dydžio nuolaidą, už 2013 m. ir 2014 m. pirmuosius keturis mėnesius Lietuvai tiektas brangesnes dujas.
Ankstesnė tvarka numatė, kad visa nuolaida turi būti panaudota iki 2016 m. pirmojo pusmečio pabaigos. „Lietuvos dujų tiekimo” prašymu, nuolaidos panaudojimo terminas buvo pratęstas nuo dviejų iki trijų metų, tačiau nuolaida gali būti panaudota ir greičiau nei per trejus metus.
Bendrovė VKEKK jau pateikė derinti 2015 m. antrojo pusmečio gamtinių dujų tarifus. „Lietuvos dujų tiekimas” siūlo išlaikyti šiuo metu galiojančias kainas. Dauguma įmonės klientų, kurie dujas vartoja tik maisto ruošai, už vieną kubinį metrą gamtinių dujų nuo liepos ir toliau mokėtų 0,66 euro. Šildantys savo būstą gamtinėmis dujomis už vieną kubinį metrą ir toliau mokėtų 0,42 euro. Per metus suvartojantys daugiau kaip 20 tūkst. kubinių metrų dujų už kubinį metrą mokėtų 0,41 euro.
Pastoviąją tarifo dalį už gamtines dujas taip pat siūloma palikti tokią pačią. Turintys tik dujines virykles kas mėnesį mokėtų po 0,56 euro. Tiems, kurie gamtinėmis dujomis šildosi savo būstą, pastovioji tarifo dalis ir toliau sudarytų 3,99 euro per mėnesį.
2015 m. antrojo pusmečio gamtinių dujų tarifus VKEKK turi patvirtinti iki gegužės pabaigos.
„Lietuvos dujų tiekimas” turi daugiau kaip 560 tūkst. gamtinių dujų vartotojų. Didžiąją dalį jų sudaro šalies gyventojai.

„Lietuvos dujų tiekimas” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas