Utenos apskrities teisėsaugos pareigūnų forume vieninga išvada – pokyčiai būtini

Gegužės 8-ąją Utenoje vyko Utenos apskrities teisėsaugos pareigūnų forumas „Vidaus reikalų sistemos pokyčiai – visuomenės saugumas”, kuriame diskutuota apie sistemos pokyčių būtinybę. Diskutuoti buvo pakviesti Utenos apskrityje veikiančių vidaus reikalų sistemos institucijų atstovai, LR Seimo nariai, apskrities savivaldybių merai, Utenos kolegijos atstovai, kiti suinteresuoti asmenys, galintys išreikšti savo nuomonę ir ieškoti bendrų sprendimų visiems rūpimais klausimais.

Forumo metu apie gyventojų saugumą Utenos apskrityje kalbėjęs Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Vytautas Vaiškūnas pabrėžė galimybes ir iššūkius, su kuriais susiduria gyventojų saugumą užtikrinančios institucijos, vykdydamos savo įsipareigojimus ir siekdamos pateisinti kiekvieno piliečio teisėtus lūkesčius gyventi saugiai. Pareigūnai atsakingai imasi veiksmų: bendradarbiauti, ugdyti pagarbą visuomenei ir jos vertybėms, rodyti nepakantumą korupcijai ir kitiems negatyviems reiškiniams.
Apie pokyčių įgyvendinimo ir bendradarbiavimo svarbą kalbėjo ir renginyje dalyvavęs Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis. Ministras pabrėžė, kad Vyriausybėje pritarimo sulaukęs Vidaus tarnybos statutas, kiti svarstomi teisės aktai atvertų teisėsaugai kelią modernizuotis, sustiprėti, motyvuoti pareigūnus, geriau bei efektyviau apsaugoti, apginti visuomenę. Itin svarbios bendros politikų, teisėsaugos pareigūnų, socialinių partnerių pastangos ir vieningas pokyčių būtinumo supratimas.
Apie statutinio pareigūno profesijos patrauklumą kalbėjęs Lietuvos policijos generalinis komisaras Linas Pernavas susirinkusiesiems pateikė apmąstyti verčiančius retorinius klausimus: „Ar šie pokyčiai reikalingi tik pareigūnams, ar tai visuomenei naudinga ilgalaikė investicija į savo saugumą? Ar normalu, kad už visuomenės saugumą atsakingas pareigūnas turi rūpintis nemokamu savo vaikų maitinimu mokykloje? Ar lyginant kitų profesijų atstovus su teisėsaugos institucijų pareigūnais, visi pasirengę bet kuriuo metu ir paros laiku atvykti į tarnybą ir reaguoti į įvykius? Ar dažnam įprastinės kasdienės darbo sąlygos – agresyvūs girtuokliai ar narkomanai? Kurie visuomenės nariai nuolat nešioja tarnybinį ginklą ir yra pasirengę apriboti kitų asmenų laisvę, siekdami apsaugoti gyventojus?”. Pasak Lietuvos policijos vadovo, svarbu apsaugoti patį pareigūną, kad ateinantieji tarnauti Tėvynės labui būtų tikri savo apsisprendimu ir jiems aiškiai būtų apibrėžta, kaip jais bus pasirūpinta už tarnybą visuomenės saugumo labui – tai naudinga pačiai visuomenei, ne vien jos daliai – statutiniams pareigūnams.
Konkrečius numatomus pokyčius pristatė Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministro patarėjas Vytautas Bakas, kuriems pritarė visų Utenos apskrityje veikiančių vidaus reikalų sistemos institucijų vadovai.
Apie pokyčius, jų esmę, naudą bei prognozuojamus rezultatus su pareigūnais diskutavę LR Seimo nariai Ričardas Sargūnas ir Sergejus Jovaiša išreiškė palaikymą, kad vidaus reikalų sistemai pokyčiai išties būtini. Jiems pritarė ir Utenos apskrities savivaldybių merai.
Tai jau trečiasis renginys, skirtas aptarti teisėsaugos srities aktualijoms, pasiekimams ir padiskutuoti apie pokyčius, kurie būtini teisėsaugos darbui bei visos visuomenės saugumui. Prieš tai tokio formato diskusijos buvo organizuotos Vilniuje ir Kaune. Planuojama, kad panašios diskusijos bus organizuojamos visuose šalies apskričių centruose.

Utenos AVPK inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas