Per 5 dienas – daugiau kaip penki tūkstančiai greičio viršijimo atvejų

Balandžio 13-17 dienomis Lietuvos policija organizavo prevencinę policinę priemonę, kurios metu aktyviai kontroliavo leidžiamą važiavimo greitį viršijančius vairuotojus. Per penkias dienas buvo nustatyti 5 432 atvejai, kai vairuotojai viršijo nustatytą greitį.

Stacionarūs greičio matuokliai užfiksavo 4 126 greičio viršijimo atvejus, tarp jų ir 853 greičio viršijimo atvejai, nustatyti specialiomis spalvomis nenudažytuose ir policijos skiriamaisiais ženklais nepažymėtuose automobiliuose įrengta greičio matavimo įranga. Keliuose patruliuojantys pareigūnai už leistino greičio viršijimą transporto priemonių vairuotojams surašė 1 306 administracinių teisės pažeidimų protokolus. Pažymėtina, kad dėl greičio viršijimo iki 10 km/val. buvo surašyti 362 administracinių teisės pažeidimų protokolai – vairuotojams už tai taikomas įspėjimas.

Policijos pareigūnai nustatė 15 atvejų, kai leistinas greitis buvo viršytas daugiau kaip 50 km/val., 40 atvejų – leistinas greitis viršytas daugiau kaip 40 km/val., 180 atvejų – greitis viršytas daugiau kaip 30 km/val., 363 atvejai – daugiau kaip 20 km/val. ir 347 atvejus, kai leistinas greitis buvo viršytas daugiau kaip 10 km/valandą.

Be to, minėtomis dienomis (balandžio 13-17 d.) šalies keliuose policijos pareigūnai išaiškino 66 neblaivius vairuotojus, tarp kurių – 21 neblaivus vairuotojas neturėjo teisės vairuoti transporto priemonės. 8 asmenys vairavo transporto priemones, kai tokia teisė jiems buvo atimta dėl anksčiau padarytų pažeidimų, o 39 asmenys sėdo prie vairo neįgiję teisės vairuoti transporto priemones.

Lietuvos kelių policijos tarnyba atkreipia dėmesį, kad greičio viršijimas ne tik padidina eismo įvykio tikimybę, bet ir rimtų sužeidimų bei žūčių riziką. Pagal statistiką trečdalis žmonių žūva keliuose dėl viršyto saugaus greičio.

2014-aisiais Lietuvos keliuose dėl nustatyto leistino ar saugaus važiavimo greičio viršijimo eismo įvykiuose žuvo 84 žmonės, dar 919 buvo sužeista.

Lietuvos kelių policijos tarnybos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas