VRK svarsto V. Jasiūno mandato teisėtumą

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) trečiadienį svarstė klausimą dėl Utenos rajono savivaldybės tarybos nario, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovo Viliaus Jasiūno mandato panaikinimo, tačiau sprendimą, paaiškėjus naujoms aplinkybėms, atidėjo.

VRK atstovė Laura Matjošaitytė per posėdį paskelbė prokuratūros pareiškimą dėl balsų pirkimo bylos užbaigimo Utenos teismo baudžiamuoju įsakymu, kur dvi moterys, pirkusios balsus, nubaustos baudomis po 10 ir 15 MGL arba 380 bei 570 eurų. Pasak L. Matjošaitytės, nustatyta, kad dvi moterys pasiūlė piniginį atlygį tam, kad rinkėjai balsuotų už Valstiečių ir žaliųjų sąjungą bei jos kandidatą Vilių Jasiūną. Abi uteniškės, kurioms policija nustatė trijų rinkėjų balsų papirkimą, inkriminuojamas veikas pripažino. Tačiau, kaip buvo pabrėžta VRK posėdyje, šis baudžiamasis teismo įsakymas dar neįsigaliojo.
V. Jasiūnas VRK posėdyje aiškino, kad tik po rinkimų, kai Utenoje pasklido kalbos, sužinojęs neva „valstiečių” partija pirko balsus. Antradienį tarnauti tautai prisiekęs Tarybos narys V. Jasiūnas sakė tapęs gerokai jaunesnės moters, su kuria anksčiau bendravęs ir su ja išsiskyręs, keršto auka.
„Galbūt norėta padaryti kažkokį pakišimą ar provokaciją… nežinau”, – sakė V. Jasiūnas, partijos sąraše įrašytas ir po reitingavimo likęs toje pačioje trečioje vietoje.
VRK pirmininko Zenono Vaigausko verdiktas buvo aiškus: „Dėl nepakankamų įrodymų sprendimo priimti negalime.”
L. Matjošaitytė siūlė į penktadienį vyksiantį posėdį pakviesti šias dvi moteris, kurios papirkinėjo balsus. Jai pritarė ir komisijos narys Algis Urbonas. Z. Vaigauskas manė, jog visa tai reikia patikėti svarstyti Utenos rajono savivaldybės rinkimų apygardos komisijai, tačiau vėliau pritarė, kad reikia šiuos reiškinius išsiaiškinti ne tik dėl galimo kerštavimo, bet ir kitų teisinių momentų. Jis pridūrė, kad tos ponios gali neatvykti, o jų paaiškinimai gali būti prieštaringi.
Z. Vaigauskas, nuo stalo pakėlęs dokumentus į viršų, komisijos narius patikino, kad juose neparašyta apie minėtų moterų santykius su V. Jasiūnu.
Komisija atidėjo šio klausimo svarstymą dėl nepakankamai surinktos medžiagos ir sprendimo pašalinti V. Jasiūną iš Utenos rajono savivaldybės tarybos narių ir sprendimo nepriėmė.
Norintys stebėti VRK posėdį apie V. Jasiūno svarstymą, kuris truko beveik 40 min., turi pradėti žiūrėti nuo 1 val. 34 min.
Penktadienį nuo 12 val. VRK svarstys ir Visagino merės Dalios Štraupaitės priesaikos atidėjimo iki teismo nustatyto draudimo eiti pareigas.

udiena.lt inf.

(žiūrėti video)

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas