Lietuvoje rengiama aštuntoji švarinimosi akcija „Darom“

Balandis – švaros mėnuo, tad jau aštuntus metus gyventojai vėl kviečiami jungtis prie akcijos „Darom”, „apsiginkluoti” pirštinėmis, šiukšlių maišais ir švarinti ne tik teritorijas, esančias šalia namų, bet ir nepamiršti miškų, pakrančių ir tų vietų, kuriose žmonės rečiau apsilanko.

„Darom” akcija – vienas didžiausių renginių Lietuvoje, kuris atkreipia dėmesį ne tik į aplinkosaugos problemas Lietuvoje ir visame pasaulyje, bet skatina savanorystės ir pilietiškumo jausmą. Organizacija bei judėjimas apima 200 000 savanorių tinklą visoje Lietuvoje, o per septynis metus, į „Darom” veiklą įsitraukė daugiau kaip 850 000 Lietuvos gyventojų.
Utenos rajono savivaldybės administracija Utenos rajono įstaigas ir organizacijas (švietimo įstaigas, bendruomenes ir kt.), Utenos rajono gyventojus ir svečius kviečia aktyviai dalyvauti akcijoje ,,Darom 2015″, kuri vyks balandžio 24-25 dienomis. Akcijos dalyviai bus aprūpinti šiukšlių maišais ir pirštinėmis.
Utenos mieste bus tvarkomas Skaistašilio miškas, Smėlynės parko prieigos, „Utenėlę” (senasis Utenos miesto parkas) bei kitos daugiausia užterštos vietos.

udiena.lt inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas