Pramoninėse ir gamybinėse teritorijose bus vykdomi reidai

Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos Utenos regiono aplinkos apsaugos departamentas pradeda vykdyti akciją, kurios metu pramoninėse ir gamybinėse teritorijose vykdys reidus.

Akcijos tikslas – fiksuoti galimus nelegalius atliekų kaupimo atvejus ir skatinti ūkio subjektus ir fizinius asmenis tvarkyti aplinką, kad gyventume švarioje aplinkoje. Ypatingas dėmesys bus skiriamas apleistoms teritorijoms, tokioms kaip buvę žemės ūkio bendrovių gamybiniai kompleksai, transporto remonto dirbtuvės ir kitos panašios vietos. Šios teritorijos neretai tampa nelegaliais atliekų sąvartynais.
Prie akcijos gali ženkliai prisidėti ir visuomenė. Gyventojai kviečiami aktyviai teikti informaciją apie žinomus ar naujai užfiksuotus galimai nelegalius atliekų kaupimo ir kitus netinkamo jų tvarkymo atvejus gamybinėse ar pramoninėse teritorijose.

Pareigūnams informaciją galima teikti tiesiogiai:
Anykščių rajono agentūra, vedėjas A. Kazakevičius +370 620 46 984
Ignalinos rajono agentūra, vedėjas P. Kazakevičius +370 686 32 925
Molėtų rajono agentūra, vedėjas R. Veršelis +370 698 46 735
Utenos rajono agentūra, vedėjas E. Puodžiukas +370 686 32 923
Visagino savivaldybės agentūra, vedėjas V. Ksenzovas +370 686 32 926
Zarasų rajono agentūra, vedėjas E. Kačinskas +370 686 32 921
Taip pat informaciją galima teikti ir Utenos RAAD elektroniniu paštu utena@urd.am.lt

Teikiama informacija turėtų būti kiek įmanoma tikslesnė, nurodant galimo pažeidimo vietą ir pobūdį. Daug naudingos informacijos suteikia ir pažeidimų fiksavimas nuotraukose, kurias galima pateikti nurodytu elektroninio pašto adresu.
Išmetus į aplinką iki vieno kubinio metro nepavojingų atliekų, gresia įspėjimas arba bauda nuo 28 iki 57 eurų. Jeigu toks pats kiekis atliekų išmetamas šalia vandenviečių, saugomų gamtos ir kultūros objektų, rezervatuose, nacionaliniuose parkuose taikoma nuo 57 iki 115 eurų bauda. Užteršus aplinką pavojingomis atliekomis (iki vieno kubinio metro), administracinė bauda nuo 86 iki 173 euro, jei pavojingomis atliekomis atsikratoma šalia vandenviečių, saugomose teritorijose ir pan. nuo 115 iki 231 euro. Užteršus aplinką atliekomis, skaičiuojama ir aplinkai padaryta žala: už nepavojingų atliekų toną – 4 344 eurai, pavojingų – 10 426 eurai.

Utenos RAAD inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas