Uteniškiai žvejai nepasimokė: aplinkosaugininkai juos vėl čiupo

Milžiniška bauda laukia uteniškių, nusprendusių numoti ranka į anksčiau jiems skirtas administracines nuobaudas už neteisėtą žvejybą ir toliau mėgautis šiuo užsiėmimu. Tačiau šį kartą pareigūnų pričiuptiems žvejams nebegelbėjo net ir balandžio 1-osios pokštai…

 

Utenos miesto gyventojai (tėvas su sūnumi) Utenos RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnams yra gerai žinomi. Praėjusiais metais net du kartus buvo sulaikyti neteisėtai žvejojantys statomais tinklais Asėko ežere, esančiame Ignalinos rajone. Už tokią veiklą jiems abu kartus buvo skirtos administracinės nuobaudos, konfiskuotos valtys, tinklai, o už padarytą žalą gamtai pateiktų pretenzijų suma siekė 10 tūkst. litų.
Nusprendę, kad šis ežeras nėra saugus nelegaliai žvejybai tinklais, o pareigūnai jau žino visus jų gudravimo būdus, šiais metais vos ištirpus ledui žvejai persikraustė į Utenos rajone esantį Utenykščio ežerą. Valtį pastatė Bukos upėje, iki kurios dar nemažą atstumą reikia eiti užpelkėjusia pakrante vedančiu taku, ir manė, kad šioje vietoje aplinkosaugininkams į akis neturėtų kristi. Tačiau šis būdas pažeidėjams nepavyko: GGAI darbuotojai aplinkosauginę kontrolę vykdo ne per tarnybinio automobilio langą, o kiekvieno reido metu pėsčiomis pasiekia nemenkus atstumus. Balandžio 1 dieną uteniškiai išplaukė traukti pastatytų tinklų. Pačiame darbo įkarštyje juos užklupo aplinkosaugininkai. Pažeidėjų išgąstis buvo toks didelis, jog bandydami sprukti taip stipriai trūktelėjo irklais, kad vienas iš jų lūžo pusiau. Maišą su ištrauktais dviem tinklais išmetė per valties bortą, o patys liko plūduriuoti tarp nespėtų ištraukti tinklų.
Pažeidėjai dar bandė pokštauti, tačiau visa tai GGAI pareigūnų neįtikino. Jiems buvo surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolai, konfiskuota valtis, šeši tinklai. Už neteisėtai sugautas 19 lydekų ir 2,6 kg kuojų paskaičiuota gamtai padaryta žala viršija 3 tūkst. eurų.

Utenos RAAD ir „Utenos dienos” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas