Policijos pareigūnai vyksta į susitikimus su gyventojais Utenos rajono seniūnijose

Organizuojami policijos pareigūnų ir jų vadovų susitikimai su Utenos rajono seniūnijų gyventojais. Susitikimai jau vyko Daugailių, Tauragnų, Kuktiškių, Leliūnų, Vyžuonų ir Saldutiškio seniūnijose.

Su seniūnijų gyventojais susitiko Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Vytautas Vaiškūnas, Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojai Saulius Navarskas ir Vaidotas Žilys, Kelių policijos skyriaus viršininkas Rolandas Skrebiškis, Viešosios tvarkos skyriaus viršininkė Daiva Sapkauskienė, Prevencijos poskyrio viršininkas Audrius Micikevičius, Veiklos organizavimo ir prevencijos poskyrio grupės vyresnysis specialistas Remigijus Rusteika, bendruomenės pareigūnai Daiva Maselskienė ir Mantas Vilimas, Panevėžio apygardos Probacijos skyriaus vyresnioji inspektorė Neringa Meldaikienė ir seniūnijas prižiūrintys apylinkių inspektoriai.
Pareigūnai gyventojams pristatė kriminogeninę situaciją jų seniūnijose, aptarė aktualiausias problemas ir jų galimus sprendimo būdus. Bendruomenės pareigūnai susirinkusiesiems pristatė filmuotą medžiagą, kurioje glaustai parodoma bendruomenės pareigūnų veikla. Kelių policijos viršininkas aptarė eismo saugumo tendencijas tamsiuoju paros metu, primintos pėsčiųjų pareigos akcentuojant šviesą atspindinčių liemenių, atšvaitų segėjimo svarbą.
Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas pabrėžė, kad žmonės turėtų patys daugiau dėmesio skirti savo turto apsaugai bei bendradarbiauti su policijos pareigūnais. Taip pat akcentuota slidžių kelių problema, dėl kurių žūsta eismo dalyviai. Viršininkas ragino gyventojus pastebėjus slidžią kelio dangą skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112 ir informuoti pareigūnus apie pavojingus kelio ruožuos. Apskrities policijos vadovas pristatė planuojamus pasikeitimus policijoje, ragino gyventojus bendrauti ir bendradarbiauti su pareigūnais.
Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotas Vaidotas Žilys akcentavo vieną aktualiausių jaunimo problemų – narkotinių ir psichotropinių medžiagų vartojimą. Kai kurių mokyklų narkotinių medžiagų vartojimo analizė rodo, kad mokiniai labai daug žino apie narkotikus. Vienas efektyvių pirminės prevencijos būdų – reikiamų nuostatų ir sveiko gyvenimo būdo įgūdžių formavimas, švietėjiška veikla. Taip pat aptarti viešosios tvarkos pažeidimai, vis didėjanti alkoholinių gėrimų vartojimo viešosiose vietose problema ir jos galimi sprendimo būdai.
Probacijos skyriaus vyresnioji inspektorė supažindino gyventojus su Probacijos tarnyba. Akcentuota, kad probacija ir kitos alternatyvos įkalinimui yra veiksmingos, nes reikalauja iš pažeidėjo aktyviai veikti sprendžiant savo socialines problemas ir atlyginti padarytą žalą visuomenei. Taip pat probacijos tarnyba priežiūroje esantiems asmenims padeda suvokti ryšį tarp turimų socialinių problemų (alkoholio, narkotikų vartojimo) ir nusikalstamo elgesio
Utenos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas tęsia susitikimus su Utenos rajono seniūnijų gyventojais ir planuoja kitus susitikimus šiose seniūnijose:
Sudeikiuose – kovo 31 d. 16 val.;
Vaikutėnuose – balandžio 8 d. 11 val.;
Pačkėnuose – balandžio 9 d. 14 val.;
Biliakiemyje – balandžio 14 d. 10 val.;
Užpaliuose – (susitikimo laikas derinamas);
Kviečiame gyventojus aktyviai dalyvauti susitikimuose, pabendrauti su pareigūnais dėl teisės pažeidimų, neraminančių viešosios tvarkos užtikrinimo problemų ar tiesiog norint išsamiau sužinoti apie gyvenamosios vietos kriminogeninę situaciją.

Utenos AVPK inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas