Pajamas šiemet galima deklaruoti ir telefonu

VMI gyventojams jau pateikė 1,6 mln. preliminariųjų pajamų deklaracijų, gyventojus ragina neužmiršti deklaruoti turto, saugoti asmens duomenis bei paramą teikti e.būdu, o suformuotas pajamų deklaracijas pateikti nemokama programėle „e.VMI”.

Deklaruoti pajamas iki gegužės 4 dienos privalo tie gyventojai, kurie pernai vykdė individualią veiklą ar gavo kitų pajamų ir turi sumokėti pajamų mokestį bei gyventojai, kurie nori susigrąžinti dalį mokesčio dėl įvairių lengvatų. Deklaracijas šiemet galima pateikti ir išmaniuoju telefonu nemokamai parsisiuntus programėlę „e.VMI”.
Praėjusiais metais Utenos AVMI Utenos poskyris sulaukė per 15 tūkst. pajamų deklaracijų (už 2013 metus), uteniškiai deklaravo susigrąžinti beveik 3 mln. litų.
„Kaip ir kiekvienais metais siekiame, kad VMI teikiamos paslaugos taptų kuo kokybiškesnės, o gyventojai dar lengviau ir greičiau galėtų įvykdyti savo mokestines prievoles. Šiemet daugiau gyventojų kone vienu mygtuko paspaudimu galės patvirtinti jau paruoštas pajamų deklaracijas, jose ras išsamesnę savo pajamų ir išlaidų informaciją. Tačiau tikimės, kad VMI klientai įvertins ir aktyviai naudosis nauja nemokama VMI paslauga – programėle išmaniesiems telefonams „e.VMI”, – teigė Utenos AVMI viršininkas Pranas Alsys, pažymėdamas, kad naudodamiesi programėle gyventojai gali ne tik pateikti suformuotas deklaracijas, peržiūrėti žemės mokesčio deklaracijas ar skirti paramą, bet ir registruoti individualią veiklą, stebėti savo mokesčių balansą, gauti visą personalizuotą informaciją iš VMI ir dar daug kitų naudingų paslaugų.
VMI ypatingai rūpinasi mokesčių mokėtojų duomenų saugumu, todėl programėlė „e.VMI” turi unifikuotus ir saugius, tačiau pačiam mokėtojui patogiai gaunamus prisijungimo kodus (juos galima gauti e. būdu per „mano VMI” – www.vmi.lt/manoVMI), taip pat galima prisijungti naudojantis ir mobiliuoju parašu. „e.VMI” skirta populiariausioms „i.OS” ir „Android” operacinėms sistemoms, tinka planšetiniams kompiuteriams ir išmaniesiems telefonams. Nemokamai parsisiųsti „e.VMI” programėlę galima iš „Google Play” ir „App Store” parduotuvių.
Utenos AVMI primena, kad pajamas deklaruoti šiemet privalo gyventojai, įregistravę individualią veiklą ar turėję verslo liudijimus, net ir tuo atveju, jei pajamų negavo; ūkininkai ir jų partneriai; gavę pajamų už parduotą ar kitaip perleistą nuosavybėn turtą; gavę kitokių pajamų. VMI pažymi, kad gyventojai, kurie praėjusiais metais naudojosi neapmokestinamuoju pajamų dydžiu (NPD) turėtų visada pasitikrinti, ar jiems per metus perskaičiavus metinį NPD, neatsiranda prievolė sumokėti mokesčio (arba gali susigrąžinti). Pažymėtina, kad šiemet pirmą kartą panaikinus lengvatas mokestį reikės sumokėti ir už tam tikrą palūkanų ir vertybinių popierių pardavimo pelno dalį, gautą 2014 metais.
Susigrąžinti dalį mokesčio, gali gyventojai 2014 m. nepasinaudoję visu metiniu NPD ar papildomu NPD už auginamus vaikus, mokėję gyvybės draudimo ar pensijų įmokas, palūkanas už būsto kreditą, mokesčius už studijas.
Iki gegužės 4 dienos šiemet dalis gyventojų turi pateikti ir pajamų, ir turto deklaracijas. Šią mokestinę prievolę turi įvykdyti politikai, tarnautojai, teisėjai, valstybės ir savivaldybės įmonių vadovai bei kiti mokesčių mokėtojai. Pernai Utenos AVMI Utenos poskyris sulaukė beveik 1,4 tūkst. turto deklaracijų.
Utenos AVMI šiemet vėl ragina gyventojus saugoti savo asmeninius duomenis, nepateikti jų tretiesiems asmenims, o paramą organizacijoms ir partijoms skirti naudojantis VMI Elektroninio deklaravimo sistema ar programėle „e.VMI”. Pernai daugiau nei 7 tūkst. Utenos rajono gyventojų paramai skyrė beveik 0,5 mln. litų.

Utenos AVMI inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas