Policijos pareigūnai kviečia gyventojus į susitikimus Utenos rajono seniūnijose

Vasario 24 d. vyko Daugailių seniūnijos gyventojų ir Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovų susitikimas. Policijos pareigūnai apžvelgė kriminogeninę bei saugumo užtikrinimo situaciją rajone, išskirdami opiausias problemas seniūnijoje.

Su Daugailių miestelio gyventojais susitiko Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Vytautas Vaiškūnas, Kelių policijos skyriaus viršininkas Rolandas A. Skrebiškis, Viešosios tvarkos skyriaus viršininkė Daiva Maselskienė, Daugailių seniūniją prižiūrintis apylinkės inspektorius Andrius Kazlauskas ir bendruomenės pareigūnė Daiva Maselskienė.
Daiva Maselskienė pristatė vykdomą prevencinę veiklą su jaunimu, pasakojo apie nusikalstamumo prevenciją, supažindino su policijos pareigūnų vykdomais renginiais ir kvietė gyventojus juose aktyviai dalyvauti. Bendruomenės pareigūnė susirinkusiesiems pristatė filmuotą medžiagą, kurioje glaustai parodoma bendruomenės pareigūnų veikla.
Rolandas A. Skrebiškis atkreipė susirinkusiųjų dėmesį į tai, kad, esant tamsiam paros metui, pėstieji nėra linkę nešioti atšvaitų, perspėjo, kad nenešiodami atšvaitų gyventojai didina grėsmę papulti į eismo įvykį, nes neapšviestuose kelių ruožuose, ypač lyjant, vairuotojams sunku pastebėti tamsiais drabužiais vilkintį asmenį.
Vytautas Vaiškūnas ragino Daugailių gyventojus aktyviai bendradarbiauti su policija. Atsižvelgdamas į nusikalstamumo statistiką, kurioje smurtas artimoje aplinkoje yra viena iš dažniausiai fiksuojamų nusikalstamų veikų, apskrities policijos vadovas teigė, kad „laimėta kova yra ta, kuri neprasidėjo”, tad paragino nesivelti į konfliktus ir šalintis konfliktą provokuojančių asmenų. Kalbėdamas apie turimas policijos priemones ir atnaujinamą įrangą, V. Vaiškūnas pabrėžė, kad žmonės turėtų ir patys daugiau dėmesio skirti savo turto apsaugai bei bendradarbiauti su policijos pareigūnais, nes be žmonių parodymų, jų liudijimų, policijos pareigūnams sunku užtikrinti sėkmingą tyrimo baigtį. Apskrities policijos vadovas pristatė planuojamus pasikeitimus policijoje, ragino gyventojus fotografuoti ne vietoje paliktas transporto priemones ir atsiųsti nuotraukas policijos pareigūnams.
Susirinkę daugailiškiai pastebėjimų apie policijos veiklą neturėjo, teigė, jog policijos pareigūnus dažnai tenka matyti seniūnijoje ir dėl to jaučiasi saugiau.
Šiais metais Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovai su gyventojais planuoja susitikti visose Utenos rajono seniūnijose:
Tauragnuose – vasario 25 d. 14 val.;
Kuktiškėse – kovo 6 d. 14 val.;
Leliūnuose – kovo 10 d. 16 val.;
Saldutiškyje – kovo 19 d. 15 val.;
Sudeikiuose – kovo 31 d. 16 val.;
Vaikutėnuose – balandžio 8 d. 11 val.;
Pačkėnuose – balandžio 9 d. 14 val.;
Biliakiemyje – balandžio 14 d. 10 val.;
Užpaliuose – (susitikimo laikas derinamas);
Vyžuonose – (susitikimo laikas derinamas).
Kviečiame gyventojus aktyviai dalyvauti susitikimuose, pabendrauti su pareigūnais dėl teisės pažeidimų, neraminančių viešosios tvarkos užtikrinimo problemų ar tiesiog norint išsamiau sužinoti apie gyvenamosios vietos kriminogeninę situaciją.

Utenos AVPK inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas