Prasidėjo išankstinis balsavimas: renkame merą ir Tarybą

Vasario 25 dieną, trečiadienį, prasidėjo išankstinis balsavimas, gyventojai renka merą ir Tarybą. Pirmosiomis valandomis balsuojančiųjų netrūko, tai pastebėjo ir rinkimų komisijos nariai. Tačiau aktyvūs piliečiai, atlikdami savo pareigą, vakar apie 10 valandą nesudarė didelių eilių nei prie balsavimo kabinų, nei prie urnų.

Pasak Utenos r. savivaldybės Nr. 54 rinkimų komisijos pirmininkės Rolandos Gudynienės, rinkėjai yra aktyvūs. Išankstinis balsavimas prasidėjo trečiadienį 8 valandą, o baigėsi vakare 20 val. Lygiai tokiu pačiu laiku atiduoti savo balsą bus galima ir šiandienj, vasario 26 dieną.
Kol kas jokių pažeidimų nėra užfiksuota, tvarką palaiko ir policijos pareigūnai.
Į išankstinį balsavimą atskubėjęs uteniškis Darius Šapokas teigia tvirtai apsisprendęs, kam atiduos savąjį balsą. „Tai, ką išrinksime, priklausys nuo mūsų visų. Tikiuosi tik paties geriausio ir sau, ir kitiems”, – vylėsi rinkėjas. Jam pritarė ir savo pilietinės pareigos atlikti atskubėjusi Viktorija Godlevskienė. „Tiesiau pažymėjau tuos, kurie man labiausiai patiko…”, – šyptelėjo V. Godlevskienė.
Iš anksto balsuoti gali visi rinkėjai, kurie rinkimų dieną negalės atvykti balsuoti į savo rinkimų apylinkę.
Balsuojant iš anksto, būtina turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą ir rinkėjo kortelę (jos negavę galės atsispausdinti savivaldybėje).
Trečiadienį prasidėjo ir balsavimas specialiuose paštuose – gydymo, socialinės rūpybos įstaigose, karo tarnybos ar laisvės atėmimo vietose.
Balsavimas specialiuose paštuose vyks 2015 m. vasario 25–27 d. nustatytomis darbo valandomis. Pašto darbuotojui, išduodančiam rinkimų dokumentus, reikia pateikti rinkėjo kortelę ir asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.
Balsuoti specialiuose paštuose gali tik rinkėjai, kurie dėl sveikatos būklės ar amžiaus yra sveikatos priežiūros (išskyrus ambulatorines), socialinės rūpybos ar globos įstaigose arba atlieka privalomąją karo tarnybą ir todėl negali atvykti balsuoti į rinkimų apylinkę, arba atlieka tikrąją karo tarnybą, valstybės tarnybą ar dirba pagal darbo sutartis tarptautinėse karinėse operacijose užsienyje, arba atlieka arešto ar laisvės atėmimo bausmę ar yra areštinėse, tardymo izoliatoriuose.
Šį sekmadienį, kovo 1-ąją, Lietuvoje vyks savivaldybių tarybų ir merų rinkimai. 60-tyje savivaldybių bus išrinkti 1 524 tarybos nariai, įskaitant 60 merų. Pirmąkart Lietuvos istorijoje merai bus renkami tiesiogiai.

„Utenos dienos” inf., L. Narčienės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas