Tapti neetatiniais aplinkos apsaugos inspektoriais gyventojai nesiveržia

Beveik šimtu keturiasdešimčia žmonių šiemet, palyginti su praėjusiais metais, pagausėjo neetatinių aplinkos apsaugos inspektorių gretos – nuo 560 iki 698. Tačiau mūsų regiono gyventojai nenori būti neetatiniais inspektoriais – šiais metais jais tapo tik trys asmenys.

Pirmą kartą neetatinio aplinkos apsaugos inspektoriaus įgaliojimai šiemet buvo suteikti 129 šalies gyventojams, kurie pateikė prašymus ir išlaikė egzaminus. Šiuos egzaminus pirmąją vasario savaitę surengė VAAT ir visi aštuoni RAAD’ai. Iš viso gauta per tris šimtus prašymų. Daugiausia norinčiųjų buvo iš Kauno regiono, mažiausiai – iš Utenos regiono. Į egzaminus atvyko 228 pretendentai, o juos išlaikė 129.
Kaip teigė Utenos RAAD Teisės ir personalo skyriaus vyr. specialistė Renata Vijeikienė, prašymų norinčiais tapti neetatiniais aplinkos apsaugos inspektoriais pateikė septyni asmenys, tačiau po egzamino paaiškėjo, kad jį įveikė tik trys Utenos, Zarasų ir Ignalinos rajonų gyventojai. Praėjusią savaitę jiems įteikti specialūs pažymėjimai.
Aplinkos ministerija informuoja, kad laikyti egzaminus ir tapti neetatiniais aplinkos apsaugos inspektoriais gali visi 18 metų sulaukę nepriekaištingos reputacijos Lietuvos piliečiai, jeigu nėra teisti už sunkius, labai sunkius nusikaltimus ar nusikaltimus aplinkai, neturi per pastaruosius vienerius metus įsiteisėjusio teismo apkaltinamojo nuosprendžio už baudžiamuosius nusižengimus aplinkai. Jie taip pat neturi būti bausti administracinėmis nuobaudomis už teisės pažeidimus aplinkos apsaugos, gamtos išteklių naudojimo srityje.
Neetatiniai aplinkosaugininkai pažeidimus aiškinasi kartu su valstybiniais aplinkos apsaugos inspektoriais arba savarankiškai. Jiems suteikta teisė tikrinti asmenų ir pareigūnų dokumentus, surašyti administracinės teisės pažeidimų protokolus ir dalyvauti nagrinėjant jų pagrindu iškeltose administracinėse bylose, aiškintis pažeidėjų tapatybes ir juos pristatyti į policiją.

„Utenos dienos” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas