Valstybės atkūrimo dieną – vardai ir premijos

Vasario 16-ą, minint Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, Utenos kultūros centre buvo pagerbti Utenos kraštui nusipelnę žmonės. Suteikiant jiems Utenos krašto garbės piliečio vardą ir įteikiant meno bei kultūros premijas, pilnutėlėje salėje uteniškiai, sugiedoję tautišką giesmę, išgirdo Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos pučiamųjų instrumentų orkestrą „Cinkas”, vėliau po premijų pristatymo vyko koncertas „Dainuoju Lietuvai”.

Pagerbti nusipelnę žmonės

Į Utenos kultūros centro sceną pakilęs rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas ne tik sveikino uteniškius.
Utenos rajono savivaldybės taryba šių metų sausio 29 dienos sprendimu Utenos krašto garbės piliečio vardą suteikti nusprendė uteniškių kraštiečių klubo „Indraja” prezidentui, Vilniaus dailės akademijos prorektoriui menui prof. Arvydui Šalteniui. Profesoriui šis vardas buvo suteiktas už aukštus pasiekimus profesinėje ir kūrybinėje srityje, ilgametį vadovavimą kraštiečių klubui „Indraja” bei aktyvią visuomeninę veiklą garsinant Utenos vardą Lietuvoje ir užsienyje.
Tik antru bandymu meras A. Katinas, užsegęs garbės piliečio ženklą, prof. A. Šaltenį pakvietė prie mikrofono. Kaip visada išraiškingai ir su kuklia humoro doze kreipęsis į savo žemiečius prof. A. Šaltenis negailėjo pagyrų savo mielam kraštui, žmonėms, pridūręs, kad vis dar nebaigia tapyti savo paveikslo Utenai, visiems linkėjo stiprybės, ištvermės kiekvieno iš mūsų gyvenime.
Utenos rajono meno ir kultūros premijas šiemet gavo trys garsios Utenos damos. Pirmoji iš mero A. Katino rankų premiją atsiimti buvo pakviesta Utenos dailės mokyklos mokytoja, dailininkė Jūratė Mitalienė. Ji buvo įvertinta už reikšmingą kūrybą ir idėjas, turtinančias Utenos rajoną bei garsinančias miestą Lietuvoje ir užsienyje.
Antroji dama – tautodailininkė, sertifikuota karpinių ir margučių meistrė Odeta Tumėnaitė-Bražėnienė. Ji buvo įvertinta už Aukštaitijos tradicinės kultūros puoselėjimą ir skleidimą Lietuvoje bei užsienyje.
Utenos muzikos mokyklos mokytoja Virginija Šeduikienė buvo trečia dama, kuriai už profesionalią veiklą muzikos meno srityje, garsinančią Utenos rajoną Lietuvoje ir užsienyje meras A. Katinas įteikė ne tik padėką, bet ir piniginę premiją.
Visos trys laureatės dėkojo ir valdžiai, ir Utenos krašto bendruomenei už jų įvertinimą.
Po premijų teikimo visi klausėsi puikaus Kauno technikos universiteto tautinio meno ansamblio „Nemunas” koncerto.

Plačiau apie Lietuvos valstybės atkūrimo minėjimą skaitykite trečiadienio laikraštyje „Utenos diena”.

Autoriaus nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas