VMI ragina paskubėti juridinius asmenis, turinčius pateikti informaciją apie išmokas gyventojams

Utenos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Utenos AVMI) primena, kad iki š. m. vasario 17 dienos (vasario 15-a – nedarbo diena), mokesčius išskaičiuojantys asmenys (darbdaviai), bankai, kredito įstaigos, gyvybės draudimo bendrovės, aukštosios mokyklos, formaliojo ir neformaliojo profesinio mokymo įstaigos bei kt. vadinamieji tretieji asmenys mokesčių inspekcijai turi pateikti informaciją apie 2014 metais išmokėtas A klasės išmokas (pažyma FR0573, 4 versija). Šių duomenų pagrindu yra formuojamos preliminarios metinės pajamų deklaracijos gyventojams, todėl labai svarbu nevėluoti ir pateikti teisingą informaciją.

„Labai svarbu laiku pateikti teisingus duomenis apie kiekvienam gyventojui išmokėtas sumas, išskaičiuotą ir sumokėtą pajamų mokestį, nes nuo to priklauso sklandus gyventojų pajamų mokesčio deklaravimas,” – sako Utenos AVMI Mokestinių prievolių skyriaus vedėja Irena Gečienė, pažymėdama, kad VMI ypač griežtai vertins tokį juridinių asmenų mokestinių prievolių nevykdymą, nes jos tiesiogiai susiję su gyventojų galimybe pasinaudoti mokesčių lengvatomis bei laiku apskaičiuoti ir sumokėti mokėtiną pajamų mokestį.
Praėjusiais metais duomenis apie A klasės išmokas pateikė 854 mokesčių mokėtojai Utenos rajone, 98 proc. tai padarė laiku.
Utenos AVMI primena, kad iki vasario 2 d. mokesčių inspekcijai turėjo būti pateikti duomenys apie fiziniams asmenims išmokėtas B klasės išmokas, t. y. išmokas, nuo kurių mokestį turi susimokėti pats gyventojas.
Paprasčiau ir greičiau informaciją apie gyventojams išmokėtas išmokas darbdaviai ir tretieji asmenys gali pateikti naudodamiesi Elektronine deklaravimo sistema. Adresu http://deklaravimas.vmi.lt galima rasti deklaracijų ir kitų mokestinių dokumentų formas, jų pildymo taisykles.
Visą reikiamą informaciją mokesčių klausimais fiziniai ir juridiniai asmenys gali gauti paskambinę trumpuoju Mokesčių informacijos centro telefonu 1882 ar apsilankę VMI interneto svetainėje www.vmi.lt. VMI Mokesčių informacijos centro trumpuoju telefonu 1882 teikiamos konsultacijos įrašomos ir yra lygiavertės rašytinėms.

Utenos AVMI inf.

http://logon.lt/

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas