Šalia tėvo palaidoti vaikai – sesutė ir broliukas

Šiandien Utenos senosiose kapinėse, šalia savo tėvelio amžino poilsio atgulė sesutė ir broliukas, kurie žuvo penktadienio vakarą kelyje Utena-Tauragnai.

Ši žinia, sukrėtusi Utenos krašto bendruomenę, neliko be dėmesio. Laidotuvėse dalyvavo ne tik giminės ir artimieji, kurių jau nedaug ir belikę, tačiau ir visai svetimi, nepažįstami žmonės, mergaitės bendraklasiai iš Utenos Aukštakalnio progimnazijos mokyklos, taip pat šios ugdymo įstaigos bendruomenė. Į paskutinę kelionę išlydėti žuvusio 6-mečio berniuko susirinko Utenos lopšelio-darželio „Želmenėlis” vadovai, šermenyse apsilankė ir nuoširdžią užuojautą artimiesiems pareiškė Seimo narė Milda Petrauskienė, trumpam atskubėjusi iš Vilniaus į Uteną.
Šis įvykis sulaukė didžiulio šalies žiniasklaidos dėmesio.
Neabejingiems skausmui, į pagalbos šauksmą atsiliepusiems, suteikusiems paramą laidojant avarijoje žuvusius vaikus uteniškiams dėkojo žuvusiųjų artimieji, o ypač močiutė Janė Tervydienė. Į jos sąskaitą, kurią skelbė portalas www.udiena.lt, iki sausio 27 dienos ryto įplaukė beveik 3 tūkst. eurų. Močiutė šių pinigų laidotuvėms nenaudojo. Laidotuvėmis rūpinosi Utenos Aukštakalnio progimnazijos mokyklos ir Utenos lopšelio-darželio „Želmenėlis” vadovai Arvydas Šilinskas bei Sigita Balčiūnienė. Jų bendruomenių surinktų pinigų užteko padengti ne tik duobkasiams, bet, kaip jie tvirtino, jų dar ir liko. Vienkartinė pašalpa laidotuvėms (608 EUR) liko močiutei J. Tervydienei, nes likusias laidojimo išlaidas padengė Utenos rajono savivaldybės administracija, tam skyrusi 1390 eurų.
Šiuo metu motinos Rasos T. būklė yra nepakitusi, ji dar nepabudo iš komos. Kartu pasitarus su minėtų mokymo įstaigų vadovais, pritarus Utenos rajono savivaldybės administracijos Švietimo, sporto ir jaunimo reiklų skyriaus vedėjui Romualdui Kraulišui bei „Utenos dienos” vyr. redaktoriui Vytautui Ridikui, surinkti pinigai, kuriuos paaukojo Utenos krašto bendruomenė, bus skirti vaikučių mamos gydymui. Kaip tvirtino Leliūnų seniūnijos seniūnė Lina Petronienė, pinigų surinko ir Leliūnų seniūnijos bendruomenė, todėl jie, pasak seniūnės, kol kas liks seniūnijoje, ir, esant reikalui, taip pat bus panaudoti mamos gydymui.

„Utenos dienos” inf., Vytauto Ridiko nuotr.

{youtube}An7FrQmczF0&feature{/youtube}

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas