Daugiau nei trys tūkstančiai mūsų rajono asmenų laukia paramos maistu

Iš Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondo nuo sausio 12 dienos daugiau nei 270 tūkstančių labiausiai skurstančių Lietuvos gyventojų sulauks paramos maistu. Kaip mus informavo Lietuvos Raudonojo kryžiaus draugijos Utenos skyriaus sekretorė Birutė Šatkauskienė, maisto produktus, kurie bus išdalyti 3240 mūsų rajono gyventojų, į Uteną žadama atgabenti sausio 19 dieną.

Šią paramą gaus žmonės, kurių vidutinės mėnesinės pajamos neviršija 1,5 Vyriausybės patvirtintų valstybės remiamų pajamų, t. y. 153 eurų (528 Lt), tačiau savivaldybės paramą gali skirti ir kitais atvejais, pvz., žmogaus neįgalumo, sunkios ligos, nelaimės ir panašias atvejais, net kai šeimos pajamos yra ir didesnės.
Praėjusiais metais parama pasiekė daugiau kaip 272 tūkst. gavėjų. Manoma, kad šiemet gavėjų skaičius bus panašus.
Labiausiai skurstantiems asmenims maisto produktų paketus padės paskirstyti savivaldybės, Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija bei labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas”.
Kaip žada tiekėjai, maisto produktai, skirti skurstantiems asmenims, į Uteną bus atvežti sausio 19 dieną, o nuo 26 dienos bus dalijami miesto žmonėms, o apie sausio 21-22 dienomis pasieks ir sodiečius.
Maisto paketai, kuriuos sudaro keturi produktai – aliejus, cukrus, saldintas kondensuotas pienas bei greito paruošimo makaronai – bus išdalyti 3240 sunkiai besiverčiančių rajono asmenų.

„Utenos dienos” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas