Spustelėjus didesniam šaltukui, čiuožykloje formuojamas ledas

Žiemos pramogų mėgėjams gera žinia – jei leis oro sąlygos, artimiausiu metu Utenoje pradės veikti čiuožykla. K. Donelaičio gatvėje esančioje multifunkcėje aikštelėje pamažu liejamas vanduo iš šalia tekančio upelio – taip pradėtas formuoti ledas.

Kaip „Utenos dienai” teigė Utenos daugiafunkcio sporto centro (DSC) direktoriaus pavaduotojas ūkio reikalams Rimantas Gaileša, visi numatyti darbai priklausys nuo oro sąlygų. „Iki šiol aiktelės negalėjome užlieti vandeniu todėl, kad oro temperatūra buvo pliusinė, taip pat turi gerai įšalti žemė”, – paaiškino pavaduotojas.
Pernai Utenoje veikusi čiuožykla miestelėnus džiugino labai trumpai – vos dvi savaites. Tačiau Utenos DSC darbuotojai viliasi, kad kitąmet ši pramoga gerų įspūdžių ledo čiuožėjams dovanos kur kas ilgiau.
Antradienio priešpietę į aikštelę vandenį pumpuoti pradėję Utenos DSC darbuotojai teigė, kad pagal visus reikalavimus šiuos darbus atlikti savaitę. „Visą savaitę sluoksniuosime vandenį esant ne mažesnei nei 12 laipsnių šalčio”, – teigė jie.
Multifunkcė aikštelė nelygi, todėl susidaro nuolydis. Iš pradžių vanduo pumpuojamas į aikštelės vidurį, kur ledo storis sieks 5 centimetrus, o vėliau vanduo liejamas link kraštų – čia ledo storis sieks jau apie 25 centimetrus.
Į kalbas apie dirbtinį ledą uteniškiai nesileidžia į kalbas – tam reikia labai daug pinigų, todėl šio malonumo dovanoti sau kol kas negalime.

„Utenos dienos” inf. ir nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas