Paklausią profesiją galės įgyti 3 tūkst. bedarbių

„Įgyk paklausią profesiją” – startuojantis nuo gruodžio projektas, skirtas teritorinėse darbo biržose registruotiems bedarbiams. 3 tūkst. darbingo amžiaus nedirbančių gyventojų turi galimybę įgyti naują kvalifikaciją arba patobulinti turimą, dalyvaudami profesinio mokymo priemonėje. Šį projektą įgyvendina Lietuvos darbo birža Europos socialinio fondo lėšomis.

Prioritetas dalyvauti projekte bus suteikiamas žmonėms, atleistiems iš įmonių dėl Rusijos embargo daugumai maisto produktų, importuojamų iš JAV, Kanados, Australijos, Norvegijos Karalystės ir Europos Sąjungos šalių.
Darbo birža kviečia registruotus bedarbius mokytis paklausių darbo rinkoje profesijų, nes darbą lengviau randa tas, kurio kvalifikacija ir kompetencijos atitinka darbo rinkos poreikius ir kuris nebijo konkurencijos darbo rinkoje. Projekto profesinio mokymo priemonė padės jo dalyviams įgyti kvalifikaciją ar patobulinti gebėjimus ir greičiau sugrįžti į darbo rinką.
Numatoma, kad projekto metu 95 proc. dalyvių įgis naują profesiją ar patobulins turimas kompetencijas, o 40 proc. – įsidarbins laisvose darbo vietose ar pradės dirbti savarankiškai.
Projekto trukmė –  14 mėn., projekto vertė – 15 mln. Lt.

Lietuvos darbo biržos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas