Kvepiančių pyragų popietė pakvietė aukoti

„Išsipildymo akcijos” iniciatyva Pyragų diena pakvietė visus šalies gyventojus kepti kvapnius pyragus, jais pavaišinti kolegas ir tuo pačiu rinkti lėšas, skirtas pagelbėti mažiesiems ligoniukams bei likimo nuskriaustiems vaikams.
Ne išimtis – ir Utena. Pyragais pakvipo daugelyje įstaigų, organizacijų bei įmonių. Utenos rajono savivaldybės mažojoje salėje ant stalų ne tik puikavosi nuostabaus grožio ir skonio pyragai, o uteniškiai dar kartą įrodė savo dosnumą – „Išsipildymo akcijai” jie paaukojo per 1500 litų.

Utenos rajono savivaldybė jau trečius metus organizuoja Pyragų dieną. Šios gražios akcijos iniciatoriai pastebi, kad kasmet rajono gyventojų susidomėjimas šiuo renginiu auga.
Pasak Utenos rajono savivaldybės administracijos Vaikų teisių apsaugos skyriaus vedėjos, vienos iš Pyragų dienos rengėjų Gailutės Blažienės, Pyragų dienos tikslas – visiems susirinkti, pabendrauti, pasivaišinti savo iškeptais pyragais ir paaukoti lėšų „Išsipildymo akcijai”. G. Blažienė pasidžiaugė, kad šiemet aukotojai buvę dosnesni ir paaukojo per 1500 litų, o pernai – apie 1300 litų.
Pyragais kvepėjo ir kitose rajono įstaigose, organizacijose ir įmonėse. „Naujausiomis mano žiniomis, Pyragų diena buvo minima mokyklose, Sudeikių bendruomenėje, o Utenos mokyklos-vaikų darželio „Varpelis” ugdytiniai pyragą vežė pavaišinti senelių”, – sakė G. Blažienė, kuri vylėsi, kad ši akcija įsišaknys ir kasmet taps vis populiaresnė. „Juk daryti gerus darbus yra gera”, – pabrėžė pašnekovė.
Šiųmetė Pyragų diena buvo šiek tiek išskirtinė – visiems susirinkusiems buvo rodomas 30 minučių Inesos Kurklietytės dokumentinis filmas „Būti mylimam”, kuriame pateikiama laimingų ir likimo nuskriaustų vaikų priešprieša. Filmas, kuris skirtas globojantiems, planuojantiems šeimą bei norintiems įsivaikinti, iki širdies gelmių sukrečia vaizdais apie prieraišumo išgyvenimą ir mažus niekam nepriklausančius vaikus. „Norėjome, kad žmonės šiek tiek susimąstytų. Juk dažnai kalbama, kad lėšos aukojamos vaikų globos namams, tačiau už tuos pinigus nenupirksime meilės ir dėmesio. Juk ir tarp mūsų yra tų žmonių, kurie mąsto apie vaikų globą bei namų šilumos suteikimą tiems, kuriems šiandien labiausiai reikia. Galbūt šis filmas kai kuriuos tam ir įkvėpė…”, – vylėsi Gailutė Blažienė.
Sudeikių bendruomenė taip pat prisidėjo prie šios akcijos ir jos metu buvo paaukoti 333 litai, kurie pateko į „Išsipildymo akcijos” aruodą.
Šiais metais „Išsipildymo akcija” organizuojama jau 12 kartą.

Linos NARČIENĖS nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas