„Stotelė – Biblioteka“ startuoja Utenos radijo bangomis

Šiandien biblioteka gyva, aktyvi, dinamiška ir eina paskui laiką ir šiandieninį savo lankytoją. Jei dar neatvėrėte bibliotekos durų ir nežinote, kas joje vyksta, pasak „Utenos radijas” direktoriaus Lino Bražionio, tą galėsite padaryti automobilyje, biure, virtuvėje ar telefone. Jau nuo spalio 22 dienos startavo nauja laida „Stotelė – Biblioteka”, kuri transliuoja „Utenos radijas”.

Kodėl radijo laidai pasirinkome tokį pavadinimą ir ką klausytojai girdės eteryje? „Stotelė – Biblioteka” atitinka šios dienos skubančio žmogaus judėjimo kryptį: daug dirbu, užbėgu į biblioteką knygos, lėktuvo bilieto ar dokumento kopijos. Tinka ir žmogui, turinčiam daugiau laisvo laiko: bibliotekoje randu įvairių veiklų – galiu išmokti naujų dalykų, skaityti spaudą, pasiklausyti naujos knygos pristatymo. Tinka ir jaunam žmogui: čia galiu susitikti su bendraamžiais ir bendraminčiais ir sukurti kažką naujo. Tinka ir mažiems, šeimoms su vaikais – čia galima puikiai praleisti laiką”, – pristatydama naują bibliotekos projektą, sako direktorė Vida Garunkštytė.
Radijo laidoje startuoja ir keturios rubrikos apie tai, kas vyksta bibliotekoje. Rubrika „Infonamas” bus skirta vaikams ir apie vaikus. „Svečio kėdėje” kalbinsime bibliotekos svečius: rašytojus, muzikantus, aktorius, politikus, pedagogus ir kitus aktyvius veikėjus. „Bibliotekos triukšmas” transliuos kasdienius bibliotekos įvykius: parodų pristatymus, renginius, mokymus, kūrybines dirbtuves, įvairias akcijas. Ir kaipgi biblioteka be knygų? Todėl knygų naujienos, top’ai, senų knygų atradimai ar „prisikėlimai”, nuomonės bus girdimos rubrikoje „Knyga su prieskoniu”.
Apie kilusią idėją atsirasti šiai laidai „Utenos radijo” stotyje Linas Bražionis teigė: „Utenos A. ir M. Miškinių viešosios bibliotekos direktorė yra labai aktyvi, todėl nesunkiai pavyko susitarti, jog pačios bibliotekininkės rengtų laidas apie tai, kas vyksta šioje įstaigoje. Mes matome, kad biblioteka iš tikrųjų yra mobilus, pulsuojantis organizmas, ne tik vieta, kur išduodamos knygos.”
Pasak bibliotekos vadovės, biblioteka, viešindama savo veiklas, naudojasi įvairiomis medijomis, o atskira radijo laida – tai didesnė galimybė pasiekti savo lankytojus (o gal ir ne lankytojus) ir pakviesti juos naudotis bibliotekos paslaugomis.
Įsijunk radiją ir pasiklausyk naujos laidos trečiadieniais ir šeštadieniais nuo 14.00 val. Iki susiklausymo „Stotelė – Biblioteka”.

Parengė Dainora NARKŪNIENĖ

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas