Konstitucijos egzaminą laikė keturi uteniškiai

Šiandien, paskutiniąją rugsėjo mėnesio dieną, Lietuvoje vyko aštuntus metus iš eilės Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijos organizuojamas Konstitucijos egzaminas, kurį laikė ir pasitikrinti Konstitucijos žinias galėjo visi Lietuvos piliečiai. Egzaminas buvo laikomas savivaldybėse, bendrojo lavinimo ir aukštosiose mokyklose, įkalinimo įstaigose, taip pat internetu.

Rugsėjo 30 dieną, 12 val., egzaminas vyko ir Utenos rajono savivaldybės Tarybos posėdžių salėje. „Šiais metais susirinko keturis kartus daugiau laikančiųjų, nei pernai”, – prieš prasidedant egzaminui teigė Konstitucijos egzamino 2014 koordinatorius Utenos rajono savivaldybėje Egidijus Šinkūnas. Šiais metais pasitikrinti savo žinių atėjo keturi uteniškiai (vienas iš jų – turintis teisinį išsilavinimą), tačiau pernai nesulaukta nė vieno. Dalyvių žinias vertino iš trijų narių sudaryta komisija. Maždaug po valandos jau buvo Utenos rajono savivaldybėje egzaminus laikiusiųjų rezultatai. Apibendrindamas rezultatus, E. Šinkūnas sakė, kad du dalyviai teisingai atsakė į 24 klausimus, todėl trūko tik vieno teisingo atsakymo, kuris būtų atvėręs kelią į antrąjį etapą. Kitiems dviem dalyviams taip pat pritrūko sėkmės.
Šiandien portale DELFI taip pat buvo galima laikyti egzaminą, kurį pasirinkę laikyti piliečiai dalyvavo tik I etape. Nugalėtojai bus išrinkti pagal teisingų atsakymų skaičių ir laikymui skirtą laiką.
Visi egzaminą laikantys dalyviai buvo suskirstyti į keturias tikslines grupes – mokinius, nuteistuosius, teisinį išsilavinimą turinčius ar jo siekiančius asmenis ir visus kitus gyventojus.

Šiemet egzaminas pritraukė daugiau dalyvių nei pernai – jų preliminariais duomenimis buvo per 37 tūkst. Geriausiai pasirodę pirmajame etape dalyviai pateks į antrąjį egzamino etapą.

Egzaminas vyko visų 60 Lietuvos miestų ir rajonų savivaldybėse, apie 500 mokyklų, 11 įkalinimo įstaigų, taip pat jį buvo galima laikyti naujienų portale DELFI. Egzaminas, mokyklose prasidėjęs 9 valandą, o visur kitur – 12 valandą, truko 45 minutes. Visi egzamino dalyviai turėjo atsakyti į 30 uždarų klausimų. Norint patekti į antrąjį etapą, buvo būtina teisingai atsakyti bent į 25 klausimus.

Šiųmečio Konstitucijos egzamino laimėtojai bus pasveikinti 2014 metų spalio 28 d. iškilmingos ceremonijos Prezidentūroje metu.

„Utenos dienos” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas