Prievolę deklaruoti „pamiršęs“ pokerio lošėjas į valstybės biudžetą privalės sumokėti daugiau kaip 21 tūkst. litų

Utenos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau — Utenos AVMI) informuoja, kad atlikus gyventojo, gavusio pajamų iš azartinių lošimų, patikrinimą papildomai buvo apskaičiuota daugiau kaip 21 tūkst. litų mokėtina gyventojų pajamų mokesčio (toliau – GPM) suma. Nepaisant to, kad bet kurioje pasaulio šalyje laimėjęs sporto varžybų ar azartinių lošimų prizų Lietuvos gyventojas privalo pateikti Metinę pajamų deklaraciją ir deklaruoti gautas pajamas bei nuo laimėtos sumos sumokėti gyventojų pajamų mokestį, šią prievolę „pamiršęs” lošėjas ją prisiminė tik atliekamo operatyvaus patikrinimo metu.

„Deklaruoti pajamas bei sumokėti mokesčius laiku privalo visi – jei prievolė neatliekama laiku, mokėtojus informuojame ir skatiname mokestines prievoles vykdyti savarankiškai. Deja, neretais atvejais tenka taikyti ir griežtesnes mokestinių prievolių vykdymo užtikrinimo priemones. Utenos AVMI atliekamo operatyvaus patikrinimo metu buvo nustatyta, kad gyventojo 2013 m. laimėta suma siekė 200 tūkst. Lt. Nors pagal galiojančius įstatymus gyventojas, gavęs azartinių pokerio lošimų laimėjimų pajamų, privalo teikti metinę pajamų mokesčio deklaraciją, – prievolės mokėtojas neatliko. Patikrinimo metu išaiškėjus, kad iš lošimų mokėtojas gavo daugiau kaip 145 tūkst. pelno, į valstybės biudžetą jis turės sumokėti daugiau kaip 21 tūkst. litų”, – sako Utenos AVMI viršininkas Pranas Alsys, pažymėdamas, kad VMI, turėdama galimybę surinkti ir vertinti duomenis apie Lietuvos gyventojų pokerio turnyruose laimėtas sumas, rekomenduoja ateityje savo laimėjimų nenutylėti ir patiems deklaruoti pajamas bei susimokėti mokesčius.
Utenos AVMI primena, kad Lietuvos gyventojas, tiek Lietuvos Respublikoje, tiek ir bet kurioje pasaulio dalyje laimėjęs sporto varžybų ar azartinių lošimų prizų, nuo laimėtų sumų privalo sumokėti gyventojų pajamų mokestį.

Utenos AVMI INF.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas