Pavasario nepagreitinsi, internetą – gali

Jei tikro pavasario ir šiltų orų belieka laukti, geriausią internetą galima turėti net ir tęsiantis karantinui. Ką apie šviesolaidį kalba jį įvedantys „Telia“ inžinieriai? Šviesolaidinį „Telia“ internetą kasdien veda šimtai inžinierių visoje Lietuvoje. Bendraudami su klientais jie žino, kad iš šviesolaidinio interneto žmonės tikisi ne tik didžiulio greičio, patikimumo ir neribotų gigabaitų, bet ir tokių savybių, kokių šviesolaidis neturi. Pavyzdžiui, šviesos.

Siūlelis, perkeliantis į XXI amžių

„Informaciją šviesos greičiu jis tikrai atgabena, bet namuose šviesiau dėl šviesolaidinio interneto nebus. Šviesiau bus tik galvoje, nes toks internetas padės kokybiškiau dirbti, mokytis, bendrauti ir pramogauti”, – sakė Klaipėdą šviesolaidiniu internetu aprūpinantis „Telia” inžinierius Mindaugas Švoba.
Jis patvirtino, kad izoliuotos plauko storio stiklinės gijos nei šviesos, nei kitokių bangų į išorę neskleidžia. „Jei ir perkirptum, nei spindulių, nei švieselės kitame gale plika akimi nepamatytum”, – teigė M. Švoba.
Šviesolaidinį internetą pirmąkart išbandžiusius žmones nustebina jo greitis, o išlydėdami inžinierių žmonės džiaugiasi, kad pagaliau gyvens XXI amžiuje.

Šviesolaidis rūsyje – ne agurkams marinuoti

Greito ir stabilaus interneto žmonėms labiausiai reikia namuose, ypač dabar, per karantiną, kai tarp keturių sienų praleidžiame kone visą parą. Bet pasitaiko ir išskirtinių atvejų.
Antai vienas M. Švobos klientas šviesolaidinį internetą įsivedė… daugiabučio namo rūsyje. Mat ten mobilusis ryšys – silpnas, o žmogus rūsyje maloniai leisdavo laiką įsirengęs poilsio erdvę su sūkurine vonia. Žiūrėti filmus spragsint vonios burbuliukams su šviesolaidžiu galima net ir bunkeryje su sąlyga, kad iki jo bus atvestas kokybiško interneto laidas.
Kitas klaipėdiečiui į atmintį įstrigęs atvejis – kai šviesolaidinio interneto laidą atitiesė į 95-erių senjorės būstą. Jai patikimo interneto reikėjo tam, kad galėtų virtualiai bendrauti su savo provaikaičiais.

Gyvenimą keičiantis ryšys

Kad kokybiško interneto reikia visiems, patvirtino ir kiti „Telia” inžinieriai.
Štai Tauragėje besidarbuojantis „Telia” inžinierius Rolandas Ščerveninas pasakojo šviesolaidinį internetą atvedęs 85-erių senjorui neregiui, kuris kompiuteriu naudojasi vadovaudamasis garso komandomis.
Turėdami greitą ir patikimą internetą, žmonės internetu bendrauja su Lietuvoje ar užsienyje gyvenančiais artimaisiais, susimoka mokesčius, skaito naujienas ar tiesiog pailsi žiūrėdami linksmus vaizdelius. Nors moksliniais tyrimais neįrodyta, bet yra manančių, kad šviesolaidinį internetą įsivedusius senelius dažniau lanko anūkai. Ypač tie, kuriems svarbūs delsos rodikliai. Kas žaidžia kompiuterinius žaidimus, supras.

Įveda ir per 15 minučių

Tauragiškis taip pat paneigė mitą, kad šviesolaidinį internetą įvesti sudėtinga. „Kartą šviesolaidinį internetą įvedžiau pasienyje gyvenančiam žmogui, kur neveikė net mobilusis ryšys”, – sakė R. Ščerveninas.
Jei yra techninių galimybių, įprastai šviesolaidinis internetas įvedamas tą pačią ar kitą dieną nuo kliento kreipimosi. Anot R. Ščervenino, darbai dažniausiai užtrunka nuo 15 minučių iki poros valandų. Įsivedus šviesolaidį, namų remontuoti tikrai nereikia – blogiausia, kas gali nutikti, tai sienoje išgręžta siaura skylė, nors dažnu atveju ir jos nereikia, o laidus inžinieriai pasistengia kaip įmanoma paslėpti.
Jei ir Jūs norite paties galingiausio šviesolaidinio interneto, kol „Telia” salonai uždaryti, daugiau sužinoti ir jį užsisakyti galite užsukę į „Telia” interneto svetainę www.telia.lt arba paskambinę tel. 1817.

video

„Telia” inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas