Vertingus daiktus gyventojai galės pasižymėti savarankiškai

Nuo šių metų sausio 1-os nutraukiamas policijos įstaigų pareigūnų vykdomas prevencinis gyventojų daiktų registravimas ir duomenų kaupimas atskiruose policijos įstaigų žurnaluose ir (ar) kompiuterinėse laikmenose. Apie tai informavo Utenos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Gyventojai norėdami pasižymėti vertingus daiktus, tai gali padaryti savarankiškai susikūrę paskyrą ir prisijungę prie elektroninės daiktų žymėjimo sistemos www.pazymetas.lt.

1 žingsnis. Pasirinkę funkciją „Registruoti kodą” ir įvedę savo asmeninius duomenis, paspauskite mygtuką „Registruotis”,
2 žingsnis. Pasirinkite funkciją „Registruoti daiktus” ir įveskite visą prašomą informaciją, įkelkite prašomus dokumentus ir paspaudę mygtuką patvirtinti, patvirtinkite daikto registraciją.
3 žingsnis. Jūsų daiktas sėkmingai pažymėtas.
4 žingsnis. Jeigu turite policijos suteiktą kodą (kodų skaičius ribotas, suteikiamas asmenims nesinaudojantiems elektroninėmis priemonėmis ir neturintiems el. pašto adreso) arba jį įsigijote iš  internetinės svetainės www.pazymetas.lt elektroninės parduotuvės, įveskite į sistemą PIN ir PUK kodus bei kitus prašomus asmeninius duomenis ir išsaugokite. Su vienu kodu galite registruoti tik vieną daiktą.
Visą informaciją apie daiktų žymėjimą rasite svetainėje www.pazymetas.lt.
Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato bendruomenės pareigūnai bendrosios prevencijos priemonių metu teiks konsultacijas asmenims, norintiems registruoti daiktus, o gyventojams, nesinaudojantiems elektroninėmis priemonėmis ir neturintiems elektroninio pašto adreso, padės registruoti daiktus elektroninėje daiktų žymėjimo sistemoje.

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas