Garsaus politiko šūvis pakirto stumbro patelę

Praėjusią savaitę Panevėžio rajone VĮ Valstybinių miškų urėdijos Krekenavos–Naujamiesčio profesionalios medžioklės plotų vienete per vykdytą varyminę medžioklę sumedžiotas saugomos rūšies gyvūno – stumbro – patelė. Oficialioje komercinėje medžioklėje stumbro patelę nušovęs žinomas mūsų rajono politikas Utenos rajono savivaldybės tarybos narys valstietis Jonas Slapšinskas tikino, kad dėl šios žmogiškosios klaidos labai gailisi ir už tai atlygino.

Laikraščio „Utenos diena” žurnalistų kalbintas politikas, šiuo metu dirbantis UAB „Utenos vandenys”, teigė, kad legalios varyminės medžioklės metu Panevėžio rajone, Krekenavos girininkijoje, turėdamas leidimą nešiotis ginklą bei medžioti, jis paleido šūvį į gyvūną, kurį medžioti draudžiama. „Išbėgo didelis būrys šernų – jie buvo tokioje lomelėje. Paprasčiausiai negalėjau išskirti ir po lemtingo šūvio priėjęs įsitikinau, kad sumedžiojau neleistiną gyvūną. Skubiai pakviečiau būrelio vadovą, kuris iškvietė aplinkosaugininkus. Nutraukęs medžioklę gamtosaugininkams pateikiau visus reikiamus dokumentus”, – apie lemtingą medžioklę pasakojo J. Slapšinskas. Medžiotojo teigimu, jis žalą gamtai atlygino pirmadienį – sumokėjo 12 200 eurų. „Visa kita spręs teismas. Laukiu teismo sprendimo. Labai gailiuosi dėl šio poelgio. Tai yra mano žmogiškoji klaida. Už ją atsakiau tiek finansiškai, tiek morališkai”, – pridūrė pašnekovas.

Aplinkosaugininkų teigimu, už šį pažeidimą asmeniui taip pat gresia bauda nuo 800 iki 1 800 eurų, teisės medžioti atėmimas nuo 1 iki 5 metų ir privalomas pažeidimo padarymo įrankių konfiskavimas.
Stumbras yra įtrauktas į LR saugomų gyvūnų, augalų ir grybų sąrašą kaip saugomas žinduolis.
„Utenos dienos” žiniomis, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Utenos skyrius spręs dėl šio politiko narystės partijoje.

Laikraščio „Utenos diena” inf., Vytauto Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas