Utenoje viešėjęs Prezidentas G. Nausėda pasigedo regioninės politikos

Antradienio rytą Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda su savo palyda buvo sutiktas Utenoje. Šventiškai išpuoštoje Utenio aikštėje šalies vadovas pasisveikino su mažaisiais uteniškiais iš mokyklos-vaikų darželio „Eglutė“, čia susirinko ir būrys uteniškių, žiniasklaidos atstovai. G. Nausėda savo darbą Lietuvos regionuose pradėjo nuo Utenos, tad pirmą susitikimą skyrė aptarti regioninės politikos bendradarbiavimo klausimams kartu su Utenos apskrities savivaldybių vadovais.

Po daugiau nei valandą trukusio susitikimo su Utenos apskrities savivaldybių merais Alvydu Katinu (Utena), Sigučiu Obelevičiumi (Anykščiai), Justu Rasiku (Ignalina), Sauliumi Jauneika (Molėtai), Nikolajumi Gusevu (Zarasai) ir Visagino vicemere Aleksandra Grigiene, kuris vyko Utenos rajono savivaldybės administracijoje, šalies vadovas atsakė į Lietuvos bei regioninės žiniasklaidos atstovų užduotus klausimus, tam skirdamas 10 minučių.

Jis teigė, kad Uteną pasirinko todėl, jog praėjusiais metais per Atvelykį lankydamasis šiame mieste davė pažadą pirmiausia susitikti su uteniškiais. „Dabar norisi pradėti susipažinti su regiono situacija ne sėdint kabinete Vilniuje, o atvažiuojant ir susitinkant su žmonėmis, kurie yra atsakingi už regiono politiką. Tačiau yra problema – aš nematau efektyvaus abipusio bendravimo tarp centrinės valdžios ir regionų bei savivaldybių. Aptarėme daug klausimų, susijusių su kelių būkle, kalbėjome apie pagarsėjusį kelią Vilnius–Utena, deja, ministras Jaroslavas Narkevičius atsirašinėja kažkokiais popieriais, kad šio kelio darbų pabaiga nukeliama į vis tolesnę ateitį. Taip pat buvo kalbama apie pramonės parko steigimo problemas. Puikus pavyzdys Šiaurės Rytų regionas, kuriame neturime nei laisvų ekonominių zonų, nei pramonės parkų. Savivaldybės pastangos visa tai sukurti kol kas nesibaigia sėkme. Mano manymu, šiuo atveju reikėtų pradėti judinti akmenį iš vietos. Susitikimo metu aptarėme Ignalinos atominės elektrinės uždarymo klausimus, diskutavome apie pastangas tobulinti ir plėtoti branduolinį turizmą ar sumažinti sanitarines zonas, kurios dar egzistuoja nuo Ignalinos atominės elektrinės laikų”, – kalbėjo Prezidentas ir dar kartą akcentavo, kad šiandien plačiai kalbama apie regionų politiką, tačiau jos iš esmės Lietuvoje nėra.
G. Nausėda sulaukė klausimų apie šalies biudžetą, naujus mokesčius, tolimesnius darbinius vizitus, užsienio politiką.
Vėliau Prezidentas ir jo komanda išvyko į Zarasų rajone esančią Dusetų Kazimiero Būgos gimnaziją, Kultūros centre Dusetų dailės galerijoje bendravo su miestelio bendruomene ir mokiniais.
Paskui Utenos meno mokykloje Prezidentas susitiko su Utenos regiono žiniasklaidos atstovais, aptarė žiniasklaidai kylančius iššūkius ir regionui aktualius klausimus.

Plačiau apie šį vizitą skaitykite artimiausiuose laikraščio „Utenos diena” numeriuose.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas