Utenos verslui gyventojai pasiūlė išskirtinių idėjų

Nuo šiukšliadėžių Utenoje ir Molėtuose, nemokamų geriamo vandens stotelių įrengimo šalia lankytinų Ignalinos rajono objektų iki profesinių pensijų fondų steigimo – tokia gyventojų pateiktų idėjų, kurios bus pasiūlytos realizuoti socialiai atsakingoms Utenos apskrities įmonėms, amplitudė.

Pasiūlyta beveik 700 idėjų verslui

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos iniciatyvos „Ne tik sau” metu šalies gyventojai pasiūlė per 670 idėjų socialiai atsakingam verslui, iš jų beveik 40 buvo skirta būtent Utenos apskrities įmonėms.
Aktyviausi buvo Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos apskričių gyventojai – šių regionų įmonėms pasiūlyta atitinkamai 163, 124 ir 80 iniciatyvų.
„Skatinant daugiau įmonių įsitraukti į socialinės atsakomybės veiklas, o vartotojus – rinktis produktus bei paslaugas iš socialiai atsakingo verslo, gyventojų ir verslo dialogas yra ypač svarbus. Tad kampanijos „Ne tik sau” metu siekiama, kad regionų gyventojai padėtų vietos įmonėms užčiuopti jautriausias problemines sritis, o įmonės, jausdamos realų vartotojų poreikį, inicijuotų šių problemų sprendimą”, – sakė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos vyriausioji patarėja užimtumo klausimais Asta Aranauskienė.

Gyventojų pasiūlymai

Idėjų, kurios skirtos Utenos apskrities įmonėms, sulaukta pačių įvairiausių.
Utenos verslininkams gyventojai siūlo imtis iniciatyvos įrengiant rūšiuojamų atliekų šiukšliadėžes mieste, šiltuoju metų laiku paskatinti viešų nemokamų jogos ar aerobikos treniruočių organizavimą viešosiose erdvėse. Sulaukta siūlymo nuo seno pramone garsėjančioje Utenoje didiesiems darbdaviams inicijuoti profesinius pensijų fondus, tuo garsinant miesto vardą tiek Lietuvoje, tiek užsienyje.
Molėtų gyventojų nuomone, mieste labai trūksta įrengtų stovėjimo vietų dviračiams. Taip pat siūloma verslui prisidėti prie neįgaliųjų integracijos, gyventojų lankomose įstaigose įrengiant automatiškai atsidarančias duris, neįgaliesiems pritaikytus tualetus.
Anykščiuose, gyventojų manymu, įmonės galėtų prisidėti įrengiant miško trasas, skirtas bėgiojimui vasarą, orientavimosi sportui ar slidinėjimui lygumų slidėmis žiemos sezonu.
Visagino gyventojai siūlo verslui atkreipti dėmesį į jaunimo užimtumą, įrengiant moksleiviams skirtą edukacinių žaidimų ir bendravimo erdvę. Taip pat, visaginiečių nuomone, mieste labai trūksta šunų dresavimo ir vedžiojimo aikštelių.
Ignalinos verslininkams pasiūlyta idėja įrengti nemokamas geriamo vandens stoteles šalia lankytinų objektų, kurių rajone išties daug.

Verslui svarbu įsiklausyti į bendruomenės nuomonę

Pasak Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos vyriausiosios patarėjos A. Aranauskienės, bendradarbiaujant su gyventojų bendruomenėmis, artimiausiu metu iš idėjų banko bus atrinktos aktualiausios socialinių veiklų iniciatyvos, kurias bus pasiūlyta įgyvendinti regionų verslo organizacijoms.
Lietuvos verslo konfederacijos prezidento Valdo Sutkaus teigimu, darbuotojų bei bendruomenių įsitraukimas turėtų padidinti socialinės atsakomybės svarbą.
„Galvodami apie socialinę įmonės atsakomybę kaip ilgalaikę, nuoseklią vertę kuriančią veiklos kryptį, verslininkai visada pirmiausia turėtų įsiklausyti į darbuotojų ir bendruomenės nuomonę bei poreikius. Tikiu, kad būtent tie žmonės gali atvesti į teisingą kelią ir padėti išvengti situacijos, kai socialinė atsakomybė yra viskas, kas tik sugalvojama. Taigi darbuotojų, arčiausiai esančių žmonių, įtraukimas yra be galo svarbus”, – įsitikinęs V. Sutkus.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas