Automobilių ardytojams grės baudos

Po praėjusią savaitę aplinkosaugininkų ir Valstybinės mokesčių inspekcijos specialistų Utenos rajone atlikto reido aptikti du neteisėtai eksploatuoti netinkamų transporto priemonių ardymo veikla užsiimantys ūkio subjektai ir fiziniai asmenys. Pažeidėjai, laikę didesnį pavojingų atliekų kiekį, privalės susimokėti baudas nuo 800 iki 1 800 eurų. Vienas pažeidėjas nevedė ir atliekų apskaitos.

Aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos (AAD) pareigūnai kartu su Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) specialistais Utenos rajone vykdė reidą, skirtą išaiškinti neteisėtai eksploatuoti netinkamų transporto priemonių (ENTP) ardymo veikla užsiimančius ūkio subjektus ir fizinius asmenis.
Iš viso specialistai per atliktą reidą patikrino šešias ENTP ardymo vietas ir nustatė du tokią veiklą neteisėtai vykdančius fizinius asmenis. Laikoma, kad šie asmenys veiklą vykdė neteisėtai, nes neturėjo Taršos integruotos prevencijos ir kontrolės ar Taršos leidimo, pavojingų atliekų tvarkymui išduotos licencijos bei nebuvo užregistravę savo veiklos Valstybiniame atliekų tvarkytojų įmonių registre.
Pažeidėjai, veiklą vykdę neteisėtai, bus kviečiami protokolo ir privalomojo nurodymo nedelsiant nutraukti ENTP ardymo veiklą surašymams. Taip pat bus jiems bus nurodyta visas susidariusias pavojingas ir nepavojingas atliekas priduoti atliekų tvarkytojams. Kadangi pažeidėjai laikė didesnį negu vienas kubinis metras pavojingų atliekų kiekį, jiems gresia baudos nuo 800 iki 1 800 eurų. Savo ruožtu, VMI taikys sankcijas už nuslėptus mokesčius, nes šie veiklą vykdantys asmenys neturėjo veiklos pažymėjimų.
Dar viename iš subjektų, vykdančių transporto priemonių techninės priežiūros ir remonto veiklą, nustatytas veiklos metu susidarančių atliekų apskaitos nevedimas. Už tokio pobūdžio pažeidimus gresia baudos 100 iki 200 eurų.

Utenos RAAD inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas