Tarybos nariai susirinko į paskutinį šios kadencijos posėdį

Ketvirtadienį Utenos rajono savivaldybės tarybos (toliau – Taryba) posėdyje dalyvavo visi 24 nariai, nes vienas iš jų Darius Šinkūnas, tapęs bendrovės „Utenos šilumos tinklai“ direktoriumi, Vyriausiai rinkimų komisijai privalėjo pateikti atsistatydinimo prašymą iš Tarybos narių.

Pirmu klausimu buvo svarstytas sprendimo projektas „Dėl ilgalaikės paskolos ėmimo”. Jį pristatydama Utenos rajono savivaldybės administracijos Finansų skyriaus vedėja Alma Vedrickienė sakė, jog savivaldybė, laikydamasi Seimo patvirtintų skolos limitų, Vyriausybės nustatyta tvarka gali imti iš vidaus kreditorių ilgalaikes paskolas ankstesniems skoliniams įsipareigojimams vykdyti. Pagal sprendimo projektą, pateiktą Tarybos nariams, matyti, kad pagal pasirašytas paskolų sutartis 2019 metais savivaldybė turi grąžinti 584 tūkst. eurų. 2019 metų biudžete numatyta 46 tūkst. Eur iš biudžeto paskoloms grąžinti, likusią sumą – 538 tūkst. Eur – numatoma perskolinti imant ilgalaikę 10 m. laikotarpiui paskolą.

Tarybos narys, prieš kurį laiką palikęs socialdemokratų partiją ir frakciją, Nerijus Stasiulionis priekaištavo dėl mero Alvydo Katino nepateiktų atsakymų kai kuriems objektams finansuoti, o šiuo metu stengiamasi imti paskolą padengti paskoloms. „Vedėja man aiškino, kad viskas gerai”, – stebėdamasis klausė N. Stasiulionis.
Taip pat diskusijų kilo ir dėl trumpalaikės paskolos ėmimo, kuri daugiausia numatyta biudžetinių įstaigų darbuotojų darbo užmokesčiui išmokėti.
Priimti du sprendimai dėl nekilnojamojo turto mokesčio lengvatos, vėliau buvo išklausyta ir pritarta Utenos rajono savivaldybės kontrolės ir audito tarnybos 2018 m. veiklos ataskaitai.

Plačiau apie šioje paskutinėje šios kadencijos Taryboje priimtus sprendimus skaitykite laikraštyje „Utenos diena”.

Laikraščio „Utenos diena” inf., Vytauto Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas