Į savivaldybes išriedėjo neįgaliesiems skirti autobusiukai

Dvidešimt nevyriausybinių neįgaliųjų organizacijų savo narius galės pavėžėti į darbą, gydymo įstaigas, nuvežti į įvairius renginius ar tolimesnes išvykas neįgaliesiems pritaikytais autobusiukais. Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis penktadienį joms įteikė raktelius nuo naujų autobusiukų, kurie išriedės į skirtingas savivaldybes.

„Peugeot Boxer Combi” devynių vietų mikroautobusuose, kuriuose po tris vietas skirta žmogui su neįgaliojo vežimėliu, įrengti specialūs keltuvai. Dėl jų judėjimo negalią turintys žmonės galės saugiai ir patogiai įriedėti į automobilį.
Socialinės apsaugos ir darbo ministras L. Kukuraitis teigė, kad pavėžėjimo paslaugos neįgaliesiems labai reikalingos visose savivaldybėse, nes tai suteikia galimybę dalyvauti visuomeniniame gyvenime, dirbti ir bendrauti.
„Neįgaliųjų organizacijos labai aktyvios. Jos savo narius įtraukia įvairia veikla – buriami meno kolektyvai, rengiami pasirodymai, vykstama į sporto varžybas, koncertus. Draugijoms automobilis būtinas ne tik dėl galimybės nuvykti į užimtumo centrą, gydymo įstaigą ar bendruomenės narių susitikimus, bet ir pildyti neįgaliųjų svajones – surengti tolimesnę kelionę, aplankyti įvairius Lietuvos kampelius”, – apie automobilio svarbą ir bendruomeniškumo stiprinimą kalbėjo ministras.
„Turėdamos specialiai pritaikytus automobilius neįgaliųjų bendruomenės tampa savarankiškesnės. Jos gali labiau pasirūpinti kitais savo nariais, kuriems transporto paslaugos labai reikalingos”, – pažymėjo Neįgaliųjų reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos direktorė Asta Kandratavičienė.
Žinoma, be savivaldybių paramos neįgaliųjų organizacijos neišsivers, nes automobiliams išlaikyti reikės papildomų lėšų. Pasak jos, šiuo atveju glaudus valstybės institucijų, savivaldybių ir neįgaliųjų organizacijų bendradarbiavimas reikšmingas siekiant vieningo tikslo, jog pavėžėjimo paslaugos būtų prieinamos kiekvienam neįgaliam ir judėjimo negalią turinčiam žmogui.
Naujutėlaičiai automobiliai išvažiavo į Birštono, Druskininkų, Elektrėnų, Neringos, Kauno ir Vilniaus miestus, Ignalinos, Jurbarko Kaišiadorių, Kauno, Klaipėdos, Molėtų, Prienų, Rokiškio, Skuodo, Šiaulių, Širvintų, Trakų, Vilkaviškio ir Vilniaus rajonų savivaldybes.
Šie mikroautobusai perduodami neįgaliųjų organizacijoms panaudos pagrindais. „Tai mūsų pirmasis autobusiukas, todėl labai džiaugiamės, nes net atokiausiose savivaldybės kampeliuose gyvenantiems neįgaliesiems galėsime suteikti daugiau paslaugų, labai stengsimės palengvinti jų kasdienybę”, – sakė Prienų rajono savivaldybės Jiezno žmonių su negalia sąjungos pirmininkė Augenija Stoškuvienė.
Neįgaliųjų reikalų departamentas 2016-2018 metais nupirko ir nevyriausybinėms organizacijoms panaudos pagrindais perdavė 60 neįgaliesiems pritaikytų automobilių, tarp jų įskaičiuojami ir 20 autobusiukų, kurie perduoti penktadienį.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas