Rugsėjo 1-osios dovana: geltonieji autobusiukai

Likus kelioms dienoms iki Rugsėjo 1-osios, ketvirtadienį, iš Katedros aikštės Vilniuje į šalies savivaldybes išjudėjo naujutėlaičiai mokykliniai autobusiukai. Taip pat ir tūkstantasis autobusiukas: jis skirtas Prienų „Revuonos“ pagrindinei mokyklai vežioti specialiųjų ugdymosi poreikių turinčius mokinius. Du autobusiukai atriedėjo ir į Utenos rajoną: po vieną naują mokyklinį autobusiuką atiteks Utenos Vyturių progimnazijai ir Utenos specialiajai mokyklai–daugiafunkciam centrui.

Šventėje dalyvavo Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė bei švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė.
„Ši šventė pasiekia daug širdžių: ir vaikų, tėvelių, mokytojų. Geltona spalva ne tik tikėjimo ir vilties, bet ir saugumo spalva. Kelias į mokyklą yra kelias į vaiko sėkmę. Autobusiukų mokykloms šiemet atriedės dvigubai daugiau ir 26 tūkst. moksleivių saugiai keliaus jais į mokyklas,” – sakė ministrė.
Švietimo ir mokslo ministerija Geltonųjų autobusų projektą vykdo nuo 2000 metų. Nuo projekto pradžios mokyklas pasiekė jau 1 060 autobusiukų. Mokiniai jais keliauja į mokyklą, įvairius renginius, ekskursijas.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas