Beveik 100 kandidatų pretenduoja tapti miškų urėdijų vadovais

Norą dalyvauti VĮ Valstybinių miškų urėdijos dešimties regioninių padalinių vadovų atrankoje pareiškė 99 kandidatai. Kai kurie jų pretenduoja į daugiau nei vieno padalinio vadovo pareigas. Didžiausias pretendentų skaičius į vieną poziciją – 28, mažiausias – 14 kandidatų į vieną vietą.

Vadovų atrankos į Valstybinių miškų urėdijos 10 regioninių padalinių paskelbtos 2018 m. birželio 6 d. Renkami vadovai Dubravos (bus jungiamas su Kauno ir Jonavos), Joniškio (jungiamas su Pakruojo), Mažeikių, Prienų (jungiamas su Alytaus), Šakių, Šalčininkų, Šilutės, Tauragės ir Trakų (jungiamas su Kaišiadorių) regioniniams padaliniams. Pretendentai prašymus dalyvauti atrankoje, kvalifikaciją patvirtinančius, praktinių užduočių atlikimo bei kitus dokumentus galėjo pateikti iki birželio 20 d.
Šiuo metu jau įvertinti pretendentų pateikti dokumentai ir jų atitikimas kvalifikaciniams reikalavimams, taip pat praktinių užduočių atlikimas. Kitas etapas – geriausiai įvertinti pretendentai bus kviečiami į pokalbius su atrankos komisija. Planuojama, kad Dubravos, Joniškio, Mažeikių, Prienų, Šakių, Šalčininkų, Šilutės, Tauragės ir Trakų regioninių padalinių vadovai bus atrinkti ir paskelbti rugpjūčio mėnesį.
Nuo šių metų birželio 1 d. kitiems 16 Valstybinių miškų urėdijos regioninių padalinių vadovauja nauji vadovai. Iki šių metų pabaigos Valstybinių miškų urėdijos regioninių padalinių skaičius sumažės nuo 42 iki 26, apjungiant dalį mažiausių regioninių padalinių į didesnius. Girininkijų skaičius išliks toks, koks yra – 337.
Valstybinių miškų urėdija vykdo kompleksinę miškų ūkio veiklą ir yra svarbi šalies miškų ūkio sektoriaus plėtros dalyvė. Įmonė rūpinasi šalies miškingumu, diegia pažangias miškų įveisimo, atkūrimo, apsaugos, tvarkymo ir išteklių naudojimo technologijas, prižiūri valstybiniuose ir privačiuose miškuose esančius kelius ir saugo miškus nuo gaisrų.
Šiuo metu vienas pagrindinių Valstybinių miškų urėdijos veiklos prioritetų – sėkmingai užbaigti valstybinių miškų valdymo konsolidaciją, apjungti įmonės padalinių bendrąsias administracines funkcijas, centralizuotai organizuoti medienos ruošą.

Valstybinių miškų urėdijos inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas