Rajono pirmokėliams – valdžios dovana

Utenos rajono savivaldybės taryba birželio 28 dienos posėdyje patvirtino Utenos rajono savivaldybės šeimos stiprinimo tvarkos aprašą, kuriame, be įvairių paramos šeimai priemonių, numatyta ir dovana Utenos rajono pirmokams.

Pirmą kartą Utenos rajono savivaldybė kiekvienam Utenos rajono pirmokui skiria 50 Eur vertės dovaną. Tie 50 Eur bus „įdėti” į kortelę, kurią pirmokai gaus pirmą šių metų mokslo metų dieną mokykloje. Dovaną gauna visi 306 pirmokai, šiais metais pradėsiantys kelionę per mokslo ir žinių pasaulį. Iš viso Utenos rajono savivaldybė minėtiems 306 pirmokams skiria 15 300 eurų.

50 Eur yra skirti pirkti kanceliarines prekes, reikalingas pirmokėliams. Ką pirkti – vieną brangią kuprinę ar didelį kiekį sąsiuvinių, pieštukų, parkelių ir kitų priemonių – galės nuspręsti patys tėvai (įtėviai, globėjai). Jie kortelėje esančius pinigėlius galės išleisti toje kanceliarinių prekių parduotuvėje, su kuria pirmoko mokykla yra pasirašiusi pirkimo sutartį. Informacija, į kurią parduotuvę pirmokas turės skubėti apsipirkti, bus pateikta tėvams kartu su kortele.
Kaip sakė Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vyr. specialistė Zita Sabelkienė, mokyklos kanceliarinių prekių parduotuvėms yra pateikusios pirmokų sąrašus, kuriose nurodytas mokinio vardas ir pavardė. Tėvams, įsigijusiems prekių, parduotuvėje reikės pasirašyti, kad norimas prekes tikrai gavo.
Pirmoko kortelės galiojimo laikas – du mėnesiai: nuo rugsėjo 1-osios iki spalio 31-os. Tad pirmokų tėveliams skubėti jau dabar pirkti kanceliarinių prekių nereikia: apsirūpinti būtinomis prekėmis bus dar pakankamai laiko. Mokyklų direktoriai patikino, kad ne bėda, jei rugsėjo pirmomis dienomis pirmokas neturės spalvotų pieštukų ar trintuko. Viską bus galima spėti įsigyti pirmomis rugsėjo dienomis, gavus Utenos rajono savivaldybės dovaną – kortelę su 50 Eur.

Kanceliarinės Prekės: Ofiso, Raštinės, Biuro Reikmenys – Rutana.lt

Parengta pagal Utenos r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas