Vartojimo paskola – kada verta ją imti

Daugeliui yra tekę susidurti su situacija, kai norai ir planai viršija finansines galimybes. Tokiu atveju, vienas iš sprendimo būdų, galinčių padėti išlyginti šį skirtumą, yra vartojimo paskola.

Jei nusprendėte pasiimti vartojimo paskolą ir taip padengti savo finansų trūkumą bei įgyvendinti užsibrėžtus tikslus, pravartu būtų išsiaiškinti, kaip pasirinkti tinkamą paskolos teikėją ir, kokias esmines sąlygas turėtumėte atitikti.

Vartojimo paskolos specifika
Svarbu žinoti, jog vartojimo paskola nėra greitųjų kreditų atitikmuo. Tai – skirtingos finansinių paslaugų rūšys. Greitieji kreditai dažniausiai vartotojų pasirenkami, kaip greitas trumpalaikių finansinių problemų sprendimas.

Vartojimo paskola skiriasi tuo, jog dažniausiai vartotojai ją ima, norėdami įsigyti brangesnius pirkinius ar pasinaudoti brangesnėmis paslaugomis. Tokios paslaugos ir pirkiniai gali būti – buto interjero įsirengimas, baldai, buitinė technika, naujesnis automobilis. Taip pat tai gali būti sprendimas padengti atostogų, studijų, gydymo išlaidas ar kitus finansinius poreikius. Vartojimo paskola daugeliui gali būti išeitimi judėti į priekį, įgyvendinti savo svajones, o kitiems išlyginti finansų trūkumą.

Žinoma, prieš imant tokią paskolą, reikia labai gerai įsivertinti savo finansines galimybes ir skolintis sumą, kuri nesukeltų per daug finansinių sunkumų, jos grąžinimo metu. Taip pat, prieš nusprendžiant, ar imti vartojimo paskolą, verta pagalvoti, kokia tiksli suma jums yra reikalinga. Imdami paskolą, neviršijančią būtinų poreikių, išvengsite finansinių sunkumų. Įsivertinkite ir pagrindinius tikslus – pirkinius ar paslaugas, kuriems norite skirti savo paskolos sumą, taip jums bus lengviau pasirinkti geriausią paskolų teikėją.

Prieš pasirenkant palankiausias sąlygas, verta atsakyti į klausimus – kokie yra pagrindiniai reikalavimai paskolai gauti? Kokia turi būti jūsų kredito istorija? Kaip greitai gausite pinigus? Renkantis įstaigą, į kurią kreipsitės dėl vartojimo paskolos suteikimo, būtinai peržiūrėkite jų siūlomus palūkanų dydžius ir tipus, pradines įmokas, grąžinimo terminus ir jų sąlygas.

Išsiaiškinkite, kokias palūkanas jums teks mokėti
Svarbu žinoti, jog vartojimo paskolos atveju galimi du palūkanų skaičiavimo tipai. Nominaliosios palūkanos yra nustatomos paskolos teikėjo. Tai apskaičiuotas procentas nuo paskolos, kuris yra grąžinamas su kiekviena įmoka. Kitas tipas yra efektyviosios palūkanos, šis tipas apima nominaliąsias palūkanas ir kitus mokesčius bei tarifus. Todėl, prieš imant paskolą, geriausia išsiaiškinti, kokios yra efektyviosios palūkanos, kad netektų susidurti su netikėtais mokesčiais ir išlaidomis.

Kokią pradinę įmoką reiks mokėti?
Daugelis kredito davėjų reikalauja sumokėti administracines išlaidas, kurios yra vadinamos pradiniu įnašu. Šis mokestis gali būti apskaičiuojamas įvairiai. Tai gali būti fiksuota suma, nustatyta paskolos davėjo arba tam tikras procentas nuo bendros paskolos sumos. Tad vertindami kredito teikėjų sąlygas, būtinai išsiaiškinkite, kokio dydžio pradinį įnašą jums reiks mokėti, imant paskolą.

Koks yra grąžinimo terminas ir sąlygos?
Svarbu išsiakinti ir paskolos grąžinimo terminą – ilgiausią laikotarpį, per kurį jūs galėsite grąžinti vartojimo paskolą. Paprastai tai yra 5-10 metų. Reiktų žinoti, jog Ilgiau mokant paskolą auga palūkanos, todėl patariama paskolą grąžinti per trumpesnį laiką, taip sutaupant sumą, išleidžiamą palūkanoms.

Prieš imant paskolą įsivertinkite galimybes
Prieš kreipiantis dėl paskolos, įsivertinkite, koks bus jūsų pajamų ir išlaidų santykis, mokant mėnesines įmokas. Kaip jau minėta, jūsų įsipareigojimai neturėtų sudaryti daugiau kaip 40 proc. per mėnesį gaunamų pajamų. Pravartu yra susidarius savo išlaidų sąrašą iš jo pašalinti nebūtinas išlaidas. Toks grupavimas palengvintų jūsų finansinę padėti. Sutaupytos nebūtinosios išlaidos padėtų padengti reikalingą mėnesinę paskolos įmoką.

Susisiekite su paskolų teikėjais
Taigi, jei apsisprendėte imti vartojimo paskolą, jums geriausiai padės kredito įstaigų konsultantai. Palyginę skirtingų kreditorių sąlygas, galėsite pasirinkti jums tinkamiausią variantą.

Daugiau informacijos apie vartojimo paskolą ir sąlygas galite rasti „Šeimos Kredito puslapyje“. Užpildžius paraišką paskolai gauti, konsultantai susisieks su jumis per 3 darbo valandas, o sprendimą dėl paskolos pateiks per 24 valandas. Taip efektyviai ir greitai galėsite įsivertinti, kokią paskolą jums geriausia imti.

„Šeimos kredito unijos” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas