Ugniagesiai gelbėtojai mokinius kviečia į naudingas pamokas

Antradienį Utenos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ugniagesiai gelbėtojai ir Civilinės saugos skyriaus specialistai ant Vyžuonaičio ežero ledo pradėjo prevencinių renginių ciklą. Ketvirtadienį ugniagesiai gelbėtojai (narai) Edvinas Janulis, Regimantas Kundavičius ir Remigijus Černiauskas mokinius pasitiko ant Dauniškio ežero ledo – buvo rodoma, kaip iš ledinio ežero vandens gelbstimas žmogus. Šie užsiėmimai vyks dvi savaites.

Visas dvi savaites į prevencinius renginius rinksis Utenos miesto ir rajono mokyklų mokiniai, kuriems ugniagesiai gelbėtojai primins pagrindinės saugaus elgesio ant ledo taisykles, mokys atskirti tvirto ir saugaus ledo požymius, supažindins, kaip reikia elgtis, kai ledas įlūžta. Mokiniai patys galės įsitikinti, kodėl lipant ant ledo su savimi būtina turėti smaigus.

Antradienį ant užšalusio Vyžuonaičio ežero susirinko 30 Plk. Prano Saladžiaus šaulių 9-osios rinktinės jaunųjų šaulių, kad išmoktų saugaus elgesio ant ledo, sužinotų, ką reikia daryti jam įlūžus ir kaip suteikti pagalbą skęstančiajam.

Ledinio vandens nepabijojęs karys savanoris į ugniagesių gelbėtojų išpjautą eketę įšoko su kario ekipuote. Jis norėjo išmėginti jėgas, kad sužinotų, kiek šių reikia, kai tenka ropštis iš ledinio vandens su šlapiais drabužiais ir kuprine.

Šių prevencinių renginių organizatoriai tikisi, kad tiek kariai savanoriai, tiek mokiniai įgiję žinių niekada nerizikuos ir išvengs nelaimių, o jeigu vis dėlto įlūžtų, sugebės išsigelbėti.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento ir „Utenos dienos” inf., Aistėjos Krasnovaitės nuotr.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas