Šalies mokyklas pasieks daug naujų kompiuterių

Pradines ir pagrindines šalies mokyklas šiemet pasieks Švietimo ir mokslo ministerijos nupirkti 3 600 naujų stacionarių, nešiojamų ir planšetinių kompiuterių. Tam skirta beveik 3 mln. eurų. Dar dvigubai tiek kompiuterių mokykloms nupirkti papildomai bus skatinamos savivaldybės. Iš viso šalies mokyklas šiemet pasieks apie 11 tūkst. naujų kompiuterių.

Ministerijos nupirkti kompiuteriai bus perduoti savivaldybių mokykloms, jei ir savivaldybės prisidės prie mokyklų kompiuterizavimo. Planuojama, kad savivaldybės papildomai iš viso turėtų nupirkti 7200 kompiuterių.

Šiuo metu šalies mokyklose jau yra daugiau nei 85 tūkst. kompiuterių, tačiau dalis jų yra seni. Paskutinį kartą didesnė suma – per 3 mln. Eur – mokykloms kompiuterizuoti skirta prieš dešimtį metų.

„Mokyklos nebeįsivaizduojamos be kompiuterių, kai gyvename laikais, kai informacinės technologijos mus lydi kiekviename žingsnyje ir visas pasaulis eina link individualizuoto ugdymo kompiuterių pagalba. Skatiname ir siekiame, kad savivaldybės, būdamos atsakingos už mokyklų aprūpinimą, planuotų ir užtikrintų jose informacinių technologijų diegimą,” – sakė švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė.

Šiuo metu atnaujinamose bendrojo ugdymo programose svarbi vieta numatyta kompiuteriniam ir informaciniam raštingumui, informatiniam mąstymui, informatikos, virtualių aplinkų diegimui.

Pradinio ugdymo informatikos turinys šiais mokslo metais išbandomas 10 mokyklų, nuo rugsėjo jis bus pradėtas diegti 100 mokyklų, o dar po metų informatikos turinys pradinukams taps privalomas. Pasak ministrės, planuojama, kad atnaujintas informatikos mokymo turinys Lietuvoje visuotinai bus įdiegtas 2020 metais.

Lietuvoje, kaip ir kitose Europos ir pasaulio šalyse, nuosekliai pereinama prie elektroninio mokinių pasiekimų vertinimo. Elektroniniai formatai taip pat pradedami naudoti vykdant nacionalinius mokinių pasiekimų tyrimus, organizuojant nacionalinius egzaminus. Tarptautinius ketvirtokų, aštuntokų ir penkiolikmečių tyrimus Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija (EBPO) ir Tarptautinė švietimo pasiekimų vertinimo asociacija (IEA) taip pat vykdo virtualioje aplinkoje.

Mokyklų aprūpinimas kompiuteriais taip pat leis sparčiau įdiegti elektroninių dienynų paslaugą tose mokyklose, kurios dar naudoja popierinius dienynus.

Lietuvoje yra 714 tik pradinį arba pagrindinį ugdymą vykdančių mokyklų, jose šiais mokslo metais mokosi per 170 tūkst. mokinių.

Švietimo ir mokslo ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas