Tėvams gėda skaityti vaikams skirtą knygą apie seksualinį švietimą

Nuo kada su vaikais reikia pradėti kalbėti apie lytinį švietimą? Psichologas Linas Slušnys teigia, kad skandinavų parengtoje lytinio švietimo programoje nurodoma, jog apie tai reikia pradėti kalbėti jau nuo 1 klasės.

Psichologas sako, kad vaikai lyčių skirtumus pradeda suvokti būdami 4–5 metų, o pradėti kalbėti apie lytinį švietimą su vaiku paauglystėje jau gali būti per vėlu.

Knygutės „Iš kur atsiranda vaikai” autorė Rasa Andrikienė teigia, kad blogiausia, kai patys tėvai vengia kalbėti apie lytinį švietimą su savo vaikais. Rasos išleista knyga pasibaisėjo ne vienas tėvas, o daugelis tėvų jai yra sakę, kad jiems net gėda skaityti tokią knygą. Tačiau Rasa rami – knygą vertinę psichologai nustatė, kad ji tinkama vaikams.

„Kam reikalingos tokios iliustracijos šešerių metų vaikams?” – klausia dviejų vaikų tėvas Tomas.

Leidyklos „Alma Littera” vadovė Danguolė Viliūnienė sako, kad leidėjai susiduria su nemenkomis problemomis dėl keisčiausių tėvų interpretacijų ir iš to kyla dideli skandalai. Moteris prisiminė, kad yra kilęs skandalas, kai spalvinimo knygutėje viena mama pastebėjo kanapės lapą, nors iš tiesų ten buvo vaizduojamas klevo lapas.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas