Artėjant Vėlinėms – policijos pareigūnų patarimai visuomenei

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato bendruomenės pareigūnai įspėja Utenos krašto gyventojus būti budriais ir pasirūpinti savo turto saugumu, siekiant išengti vagysčių atvejų Vėlinių metu.

Policija informuoja, kad per šių metų devynių mėnesių laikotarpį Utenos apskrities vyriausiajame policijos komisariate užregistruota 157 vagysčių atvejai, iš kurių 92 vagysčių atvejai įvykdyti Utenos mieste.

Visuomenė raginama atkreipti dėmesį į tai, kad neretai pasitaiko atvejų, kada asmenys linkę daryti nusikalstamas veikas, pasinaudoja būtent šventiniu laikotarpiu, kada gyventojai būna išvykę iš namų. Padaugėja įvykdomų vagysčių iš butų, nuosavų namų, garažų bei kitų patalpų. Gyventojai praranda vertingus daiktus (kompiuterius, pinigus, papuošalus, brangius buities ir ūkio darbams skirtus įrankius, prietaisus ir kt.) patiria didelius materialinius nuostolius.

Siekiant išvengti vagysčių, policija įspėja gyventojus būti budriais ir pasirūpinti savo būsto ir kito turto saugumu.

Rekomenduojama esant galimybei prie namų įsirengti vaizdo stebėjimo kameras, pasirūpinti kokybišku būsto ir prieigų apšvietimu, aktyviai bendrauti su kaimynais rūpintis vieni kitų saugumu. Prieš išvažiuojant iš namų lankyti mirusiųjų kapų, patariama atidžiai patikrinti ar tikrai gerai užrakintos namų durys, ar pasirūpinta sandariu (ypatingai plastikinių) langų uždarymu, nepalikti namų be priežiūros. Stengtis nesudaryti sąlygų asmenims linkusiems daryti nusikalstamas veikas patekti į būstą, pagalbines patalpas.

Taip pat policija įspėja gyventojus būti atidžiais bei pasirūpinti savo turto saugumu būnant prie kapinių, lankant mirusiųjų kapus. Patariama paliekant automobilį visada patikrinti ar tikrai automobilis yra užrakintas ir patikimai veikia įjungta apsaugos sistema. Niekada nepalikite atrakintų automobilio durų, atidarytų langų, stoglangių bei vertingų daiktų jame (rankinių, dokumentų, piniginių, kompiuterių, mobiliųjų telefonų ir kt.). Būdami prie mirusiųjų kapų saugokite savo turimus vertingus daiktus, nors ir trumpam pasišalindami, venkite spūsčių prasilenkdami su kitais asmenimis.

Pastebėjus prie kapinių, automobilių stovėjimo aikštelėse ar netoli jų įtartinus asmenis galimai vykdančius nusikalstamas veikas ar kitus teisės pažeidimus, įsidėmėkite jų išvaizdą, užsirašykite įtarimą keliančių asmenų automobilių valstybinius numerius ir nedelsiant praneškite policijai bendruoju pagalbos telefonu 112.

Taip pat raginame visus kelyje elgtis atsakingai, kultūringai, mandagiai, saugoti vieni kitus. Gerbkime ir tausokime savo sveikatą, gyvybę, būkime dėmesingi, pakantūs, gerbkime ir nepamirškime kitų eismo dalyvių supančių mus.

Laikraščio „Utenos diena“ ir Utenos AVPK inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas