Primena gyventojams, neturintiems gyvenamosios vietos

Iki šių metų pabaigos likus nepilniems trims mėnesiams neturinčių gyvenamosios vietos asmenų apskaitoje dar tebėra 406 uteniškiai, kurie nesuskubę šiais metais deklaruoti faktinės gyvenamosios vietos, nuo 2018 m. sausio 1 d. iš apskaitos bus išbraukti ir taip neteks teisės į paslaugas, kurias suteikia gyvenamosios vietos deklaravimas, pvz., praras teisę į piniginę socialinę paramą nepasiturintiems gyventojams, išmokas vaikams, savo vardu registruoti automobilio ir kt.

Kadangi Lietuvos Respublikos gyvenamosios vietos deklaravimo įstatyme apibrėžta, kad į gyvenamosios vietos neturinčių asmenų apskaitą ribotam terminui (6 mėnesiams) gali būti įtraukiami tik benamiai, asmenys, kurie buvo globojami vaikų globos institucijose ir šeimynose, kai jie išleidžiami iš vaikų globos institucijos ar palieka šeimyną, asmenys, kuriems teismo nutartimi paskirtos priverčiamosios stacionarinio stebėjimo specializuotose psichikos sveikatos priežiūros įstaigose medicinos priemonės šių priemonių taikymo laikotarpiu, taip pat asmenys, laikomi tardymo izoliatoriuje ir pataisos įstaigose visą buvimo šiose įstaigose laikotarpį, kiti asmenys, nepatenkantys į šį sąrašą, per likusį laiką iki termino pabaigos turėtų susitvarkyti gyvenamosios vietos deklaravimo dokumentus.

Gyventojams, deklaruojantiems gyvenamąją vietą kitam asmeniui priklausančiame (pvz., nuomojamame) būste, kartu su būsto savininku atvykusiems į Utenos rajono savivaldybę, reikia turėti asmens tapatybės dokumentus ir būsto nuosavybės dokumentus. Jei būsto savininkas negali kartu atvykti, būtina turėti jo notariškai patvirtintą sutikimą ar leidimą gyventi tame būste arba sudarytą būsto nuomos ar panaudos sutartį, taip pat būsto nuosavybės dokumentų kopiją. Kadangi naujoji tvarka leidžia būsto savininkams nustatyti datą, iki kurios jie leidžia gyventi ir deklaruoti gyvenamąją vietą nurodytame name ar bute, jie neturėtų būgštauti dėl nuomininkų „užsibuvimo” – suėjus nustatytam terminui, laikinų gyventojų gyvenamosios vietos duomenys Gyventojų registre bus panaikinami automatiškai.

Utenos miesto seniūnija primena gyventojams, kad terminas deklaruoti faktinę gyvenamąją vietą jau baigiasi ir prašo jų nelaukti paskutinių gruodžio mėnesio dienų ir su anksčiau išvardytais dokumentais artimiausiu metu atvykti į seniūniją (Utenio a. 4, 123 kab.). Telefonas pasiteirauti (8 389) 61621.

Utenos miesto seniūnijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas