Išnarų ežere sulaikyti pažeidėjai

Utenos RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai gavo informaciją, kad Išnarų ežere (Molėtų r.) vykdoma neteisėta žvejyba statomais tinklais. Rugsėjo 8 d. buvo organizuotas reidas. Prie šio vandens telkinio aplinkosaugininkai atvyko net dviem ekipažais, nes jį labai sudėtinga kontroliuoti dėl užpelkėjusių pakrančių ir esant tik keliems priėjimams prie jo.

Pažeidėjai, palikę ant vienintelio pro šalį einančio kelio asmenį su mobiliu telefonu, jautėsi saugūs, kadangi iš karto gauna informaciją apie aplinkosaugininkų pasirodymą. Atvykti automobiliu prie šio ežero nepastebėtiems tiesiog neįmanoma. Belieka tik pėsčiomis brautis per brūzgynus arba plaukti iš kitų vandens telkinių.

Jau buvo prietema, kai nuo Laukininkų kaimo pusės iš švendryno išplaukė valtis. Joje buvę du asmenys netrukus pradėjo statyti tinklus, net neįtardami, kad jų veiksmai yra fiksuojami vaizdo įrašu. Dar minutė ir pareigūnų motorinė valtis buvo prie pažeidėjų. Iš pradžių sulaikyti asmenys dar bandė neigti vykdę neteisėtą žvejybą, tačiau aplinkosaugininkai turėjo pakankamai neginčijamų įrodymų. Kai tik pažeidėjai buvo parplukdyti į krantą, čia iš karto atsirado ir dar trys aplinkosaugininkams gerai žinomi asmenys, buvę ne kartą sulaikyti už tokią pat neteisėtą veiką. Užtikrinti saugios neteisėtos žvejybos ir pergudrauti aplinkosaugininkų jiems nepavyko. Aiškinantis pažeidimo padarymo aplinkybes nustatyta, kad neteisėtą žvejybą vykdė Inturkės seniūnijos Dailidžių kaimo gyventojai A. M. ir R. M. iš netoliese esančio Egipto kaimo. Kadangi pažeidėjus pareigūnai sulaikė statančius tinklą, žalos gamtai padaryta nebuvo, tačiau už šį pažeidimą minėtiems asmenims surašyti administracinio nusižengimo protokolai, paimta medinė irklinė valtis ir tinklai. Jiems gresia bauda nuo 120 iki 300 eurų ir neteisėtoje žvejyboje naudotų įrankių ir priemonių konfiskavimas.

Utenos RAAD inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas