Pensijos didės jau spalį

Trečiadienį Ministrų kabinetas pritarė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos parengtam Vyriausybės nutarimo projektui, kuriuo nuo šių metų spalio valstybinė socialinio draudimo bazinė pensija didės 10 eurų (nuo 120 Eur iki 130 Eur). Vadinasi, jau spalį vidutinė senatvės pensija, paskirta turint būtinąjį stažą, padidės apie 13 eurų.

„Padidinus valstybinę socialinio draudimo bazinę pensiją bei nuo naujų metų indeksavus pensijas, vidutinė senatvės pensija šalies senjorui turėtų didėti iš viso 42 eurais, lyginant šio rugsėjo ir 2017 m. sausio dydžius”, – sakė socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis.

Dėl bazinės pensijos padidinimo taip pat padidės pareigūnų ir karių valstybinės pensijos, mokamos neįgaliesiems, tapusiems tokiais privalomosios karo tarnybos Lietuvos kariuomenėje ar karinių mokymų metu, taip pat pareigūnų ir karių valstybinių pensijų priedas už tarnybą – šį padidėjimą pajus apie 7 tūkst. asmenų.

Šiam bazinės pensijos didinimui iš „Sodros” biudžeto 2017 metais prireiks apie 31 mln. eurų, iš valstybės biudžeto bazinės pensijos padidinimas 2017 metais papildomai pareikalaus apie 142 tūkst. eurų.

Nuo 2018 m. sausio 1 d. socialinio draudimo pensijos bus perskaičiuojamos pagal naujas pensijų apskaičiavimo taisykles ir indeksuojamos, atsižvelgiant į darbo užmokesčio fondo pokyčius (numatoma jas indeksuoti 7 proc.). Dėl to vidutinė senatvės pensija su būtinuoju stažu didės apie 29 eurus. Be to, nuo 2018 m. bus pradėtas indeksuoti ir našlių pensijų bazinis dydis.

Visais atvejais pensijos didės individualiai: daugiau socialinio draudimo stažo įgijusiems asmenims didėjimas bus ryškesnis, mažiau – mažesnis.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas