Žvyruotų gatvių tvarkymo darbais domėjosi rajono valdžia

Utenoje viena po kitos buvusios žvyruotos, dulkėtos, neapšviestos gatvės virsta patogiomis asfaltuotomis, su puikiu apšvietimu gatvėmis. Pagal 2015 m. Utenos rajono savivaldybės tarybos patvirtintą „Utenos miesto gatvių su žvyro danga asfaltavimo 2016–2018 m. programą” yra numatyta per trejus metus išasfaltuoti visas miesto gatves su žvyro danga.

Kaip vyksta gatvių asfaltavimas, kaip vykdoma minėta Utenos rajono savivaldybės tarybos patvirtinta programa, ar darbai atliekami laiku ir kokybiškai, domėjosi ir Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas, lankęsis mieste ir apžiūrėjęs daugiabučių namų mikrorajonus, asfaltuojamas bei jau asfaltuotas gatves. Kartu su meru gatves apžiūrėjo ir vertino mero patarėjas Henrikas Zabiela, miesto seniūnas Valentinas Vaitonis ir Teritorijų planavimo ir statybos skyriaus vedėjo pavaduotojas Egidijus Bukys.
Pirmiausia savivaldybės vadovai užsuko į Krašuonos mikrorajoną. Šiuo metu mikrorajone yra tvarkomas Krašuonos gatvės šaligatvis, baigiamas tiesti šaligatvio tęsinys, suteiksiantis gyventojams galimybę patogiai pasiekti norimas vietas, mokiniams – mokyklą.
Dauniškio kvartalo teritorijos sutvarkymo ir infrastruktūros plėtros įrengimo projektas pradėtas įgyvendinti 2016 m. Dabar kvartalo viešųjų erdvių sutvarkymo darbai jau eina į pabaigą. Kvartale yra praplėstos gatvės, įrengti pėsčiųjų ir dviračių takai, buitinių atliekų konteinerių aikštelės, išplėstos automobilių stovėjimo aikštelės, baigiamos rengti vaikų žaidimų ir poilsio aikštelės, tvarkomas apšvietimas, tiesiami lietaus nuotekų tinklai. Kvartalas jau dabar yra pasikeitęs neatpažįstamai. Baigus visus tvarkymo darbus ir įrengus mažąją architektūrą gyvenamosios aplinkos patrauklumas ir patogumas bei gyvenimo kokybė kvartale padidės neabejotinai. Pasak mero, gyvenimo kokybė iš parkų, žaliųjų miesto zonų atėjo į konkrečiai kiekvieno dauniškiečio kiemą.
Iš Dauniškio kvartalo Utenos rajono savivaldybės vadovai pasuko Ateities gatvės link. Kaip jau buvo rašyta, prasidėjusi gatvės rekonstrukcija tarp gyventojų sukėlė nepasitenkinimą, nors prieš keletą metų tos pačios gatvės gyventojai mynė Savivaldybės administracijos ir tuometinės Seimo narės Mildos Petrauskienės biuro Utenoje slenksčius su prašymais tvarkyti Ateities gatvę. Kilus nepasitenkinimui, buvo surengtas Utenos rajono savivaldybės mero Alvydo Katino ir gatvės gyventojų susitikimas, kuriame buvo atsakyta į visus klausimus, išklausyti gyventojų prašymai ir pageidavimai, o toliau tvarkant gatvę pagal galimybes buvo ir bus į juos atsižvelgta.
Šiuo metu Ateities gatvės tvarkymo darbai taip pat eina į pabaigą. Dar liko daug kas padaryti, bet gatvės „veidas” jau išryškėjęs. Yra baigiami tiesti šaligatviai, baigiamas įrengti apšvietimas, tiesiami lietaus nuotekų tinklai, netrukus gatvė bus asfaltuojama. Ateities gatvės rekonstrukcijos pabaiga – šių metų rugsėjis.
Utenos rajono savivaldybės vadovai taip pat apžiūrėjo asfaltuotas Šilo, Daržų, Smėlio gatves, užsuko į Aukštakalnio kvartalo Taikos gatvę. Pastarojoje yra planuojama tvarkyti gatvės atkarpą, kurioje vienoje vietoje yra renovuoti keturi namai.
Kaip sakė Teritorijų planavimo ir statybos skyriaus vedėjo pavaduotojas Egidijus Bukys, šiais metais mieste dar bus tvarkomos ir asfaltuojamos Kovo 11-osios, Šviesos ir Alyvų gatvės.

Utenos rajono savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas