Utenoje – naujos kamerinės koncertų salės atidarymas

Praėjusiais metais susijungus Utenos dailės ir muzikos mokykloms, gimė Utenos meno mokykla. Šios ugdymo įstaigos mokiniai ir pedagogai stengiasi dar labiau praturtinti Utenos miesto kultūrinį gyvenimą.

Mokyklos muzikos skyrius turi 250 vietų koncertų salę, kurioje vyksta daug prasmingų renginių miesto visuomenei, o Dailės skyrius įsikūręs istoriškai vertingame ir svarbiame pastate, kur XIX a. veikė senasis paštas. Šiame pastate pastačius instrumentą atsirado galimybė turėti naują koncertinę erdvę.
Gruodžio 7 dieną (penktadienį) 19 val. įvyks naujos kamerinės 100 vietų salės atidarymas, o kartu ir
naujo koncertų ciklo „Mūzų palytėti” pirmasis koncertas „Nuo klasikos iki džiazo”.
Koncerte pasirodys vienas ryškiausių Lietuvos muzikų, kurio koncertiniai keliai driekiasi po visą pasaulį. Tai Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, profesorius saksofonininkas Petras Vyšniauskas. Kartu su juo muzikuos Utenos meno mokyklos direktorius, saksofonininkas Arūnas Katinas, džiazo pianistas Rolandas Babraitis, pianistė Zita Lukošiūnienė, Meno mokyklos įvairių specialybių mokiniai, taip pat veiks dailės skyriaus mokinių baigiamųjų darbų paroda.
Koncertų ciklo „Mūzų palytėti” koncertai vyks periodiškai – kartą į du mėnesius, t. y., per visus mokslo metus turėtų įvykti trys koncertai. Į kiekvieną jų pasikviesime žinomą atlikėją ir kartu parodysime geriausias savo pajėgas – jaunuosius muzikus ir dailininkus.

Laikraščio „Utenos diena“ ir organizatorių inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas