Visagine lankėsi japonė Kazuko Shiraishi

Visagine su darbo vizitu lankėsi Japonijos ambasadorė Lietuvai ponia Kazuko Shiraishi. Pagrindinis ambasadorės vizito tikslas – su Visagino savivaldybės vadovybe aptarti kovo 19 dieną vykusios tarptautinės energetikos konferencijos, skirtos aptarti branduolinės energetikos poveikį ekonomikai bei energetinio saugumo iššūkius, rezultatus bei galimo bendradarbiavimo gaires. Kazuko Shiraishi pažymėjo, kad po gamtos stichijų sukeltų nelaimių Japonijoje pradėta taikyti nauja, daug griežtesnė branduolinės energetikos objektų eksploatacijos kontrolė, užtikrinanti aukščiausią saugumo laipsnį, ir šia patirtimi galima būtų pasidalinti statant naująją Visagino atominę elektrinę.

Ambasadorė taip pat akcentavo, kad branduolinė energetika ir kitos energetikos atšakos nekonfrontuoja, o bendradarbiauja, nešdamos visapusišką naudą regiono ir visos šalies žmonėms. Pavyzdžiui, kompanija „Hitachi” gamina ne tik branduolinius reaktorius, tačiau ir dalyvauja kuriant saulės baterijas, ekonomiškus elektros perdavimo laidus, elektromobilius.
Visagino savivaldybės merė Dalia Štraupaitė padėkojo Japonijos ambasadorei Kazuko Shiraishi už vizitą ir suteiktas žinias bei pasiūlė plėtoti glaudesnį bendradarbiavimą tarp Visagino ir Japonijos. Merė pasiūlė ateityje detaliai aptarti galimus miestus-partnerius Japonijoje, su kuriais Visaginas galėtų bendradarbiauti ir dalintis panašia patirtimi, taip pat ir Japonijos verslininkų investicijas Visagine – steigiant minėtas elektromobilių, taupiųjų laidų ar kitas gamyklas.

Visagino savivaldybės administracijos inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas